Het verlossende woord

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt (Italië)

Vandaag mijn vrije dag en de eerste dag met het gezin. Eerst even boodschappen halen en in de middag een paar strandjes verkennen. Tussendoor nog een paar zakelijke telefoontjes over de stand van zaken van enkele auto’s, maar ook een onverwacht telefoontje van mijn eerste klant uit de blog van vrijdag 11 juli.

Meneer was met zijn caravan op weg naar Toscane en was in Zwitserland gestrand door turboproblemen met zijn VW Passat diesel. De auto stond twee dagen bij een dealer om het probleem op te lossen. Helaas ging het na 100 km weer mis: geen vermogen meer, en dat in de bergen met vrachtwagens vlak achter je. Nogmaals deed de klant een dealer aan, maar ook deze keer zonder resultaat.

Turbodruk te hoog

Op de camping in Toscane belde hij de Alarmcentrale. Zo kwam ik in beeld. De auto had op dat moment geen storing meer in het geheugen staan, maar gelukkig had de garage de storingscode op de factuur gezet. Turbodruk te hoog. Na een proefrit en het uitlezen van de data van de motor, reageerde de motor prima. Maar dit was zonder de caravan erachter en zonder bergen.

Het vermoeden was dat de variabele schoepen van de turbo in vollast niet goed gangbaar waren. Ik heb toen het mechaniek gangbaar gemaakt. Proefrijden met de caravan in de bergen was geen optie, dus de klant moest vertrouwen hebben in mijn diagnose.

Mag gezegd worden

Vandaag kwam het verlossende woord. De klant was op dat moment nog 500 km van huis, maar ze hadden de bergen achter de rug en zonder problemen. Vooraf hadden ze toch een beetje angst om weer de bergen door te moeten, nu waren ze vooral blij en dankbaar voor de geboden hulp. Ze wilden mij persoonlijk nog even bedanken. Dat is altijd fijn om te horen. Technische helpdesk: ook jullie bedankt voor de ondersteuning. Dat mag ook wel eens gezegd worden!

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat uw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten