Een pechmelding om half 1 ’s nachts

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt (Italië)

Om 00.30 uur schrik ik wakker van een sms’je, dat vermoedelijk wat langer onderweg is geweest. Gewoonlijk krijg ik ’s nachts geen meldingen door. Ik draai me nog eens om, maar weet dus vast wat me ’s morgens te wachten staat: een slecht lopende BMW.

 Als het wekkertje écht gegaan is, haal ik even brood voor onderweg en vertrek ik snel naar de klant. Door een enorme hoosbui ren ik naar mijn bus. Ik ben nat alsof ik net het zwembad ingedoken ben, een goed begin van de dag!

Onweert nog steeds

Op de camping staat de klant al te wachten. Zijn auto was gisteren ineens slecht gaan lopen en er brandt een geel lampje. Ik lees het storingsgeheugen uit. Alleen cilinders 2 en 4 hebben vonkoverslag. Het regent en onweert nog steeds; niet ideaal om onder de motorkap aan de ontsteking te werken, maar de klant wil zo snel mogelijk vertrekken. Ik demonteer alles wat nodig is om bij de bobines te komen en controleer meteen de bougies. Ik heb geen 2 bobines voor deze auto bij me, dus volgt er een ritje naar de BMW-dealer.

Monteren en dan zou het goed moeten zijn. Helaas, de platina bougies hebben het niet overleefd. Gelukkig heb ik zelf ook zo’n auto gereden en heb ik de oude bougies bewaard. Die komen nu van pas; de motor loopt weer als een zonnetje. De klant is erg blij, want hij heeft al een overnachtingsadres geboekt in Duitsland en wil daar graag vandaag naartoe. Ik wens hem een goede en veilige terugreis.

Gezin weer compleet

Het is gelukkig weer droog. Onderweg naar de volgende klant kunnen de kleren ook een beetje drogen. Tijdens het schrijven van dit blog komen mijn 3 dames aan op de camping. Het gezin is weer compleet. Fijn dat de reis goed verlopen is. Nu de auto uitpakken, want mijn dochters hebben hun hele kledingkast meegebracht. Je weet immers maar nooit…

A domani...

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat uw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten