De kinderen zaten nog in het vakantiehuisje

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt (Italië)

Ik begin met een klant die problemen heeft met de verlichting van de caravan. De richtingaanwijzer en remlichten doen het niet altijd.

In de stekkerverbinding van de Chevrolet zie ik oxidatie op de pen, een duidelijke oorzaak. Even opfrissen en schoonmaken en dan testen of alles in orde is. Daarna nog even de stekker van de caravan behandelen en het is weer klaar.

Terug naar de kinderen

Het volgende incident is een ADAC-lid met een Ford S Max die niet meer wil starten na het boodschappen doen. De klanten vermoeden zelf de startmotor, want de verlichting doet het nog. Ik zet mijn auto er zo dicht mogelijk naast en bevestig mijn startkabels. Op mijn display zie ik dat de accuspanning nog maar 10,4 volt is. Daar wil de motor niet op starten. De accu blijkt kapot. Gelukkig heb ik er nog één aan boord en al snel kunnen de mensen weer naar hun kinderen, die in het vakantiehuisje waren achtergebleven. Even snel een boodschapje doen kan soms flink uitlopen!

Gerust hart

Na vieren heb ik weer een klant op mijn eigen camping. Hij heeft een brandend airbag-lampje. Met de terugreis voor de boeg wil hij dit graag verholpen hebben. Eerst maar het computergeheugen uitlezen met onze nieuwe tester. Met de oude tester had ik niets voor deze klant kunnen betekenen want die gaf alleen motorfoutcodes weer. De nieuwe kan gelukkig veel meer.

Ik voer een complete test uit. In deze Seat Alhambra zijn drie foutcodes opgeslagen, alle drie sporadische fouten. Er is dus even iets gemeten buiten de normale waarden. Ik behandel nog twee stekkerverbindingen met contactspray en controleer het peil van alle vloeistoffen. Alles is weer in orde, de klant kan met een gerust hart naar huis rijden.

Tijdens het schrijven van deze blog komt er iemand vragen of ik een garage weet die naar zijn kapotte airco kan kijken. Ik verwijs hem naar onze vertrouwensgarage voor een inspectie en daarmee sluit ik af voor vandaag.

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat uw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten