Daar sta je dan in Toscane

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt (Italië)

Vandaag had ik om 9 uur afgesproken met een klant, die een melding op het display van zijn auto had gekregen met ‘motor service’. In het boekje van de auto stond dat de auto dan naar de garage moet voor controle. Daar sta je dan in Toscane.

Gelukkig had de klant Europadekking en na een telefoontje met de Alarmcentrale kreeg hij te horen dat er een wegenwacht op dezelfde camping stond. Het uitlezen van de auto ging redelijk vlot. De storing van de motor gaf aan ‘sensor olieniveau waarde te hoog’.

Altijd opletten

De klant zei dat er ook te veel olie in zat toen hij zijn auto bij de garage had opgehaald na de laatste kleine beurt. Dat hebben ze toen afgetapt, maar ook daarna stond het oliepeil nog net iets boven het maximum op de peilstok. En nu is er net iets onder. Dat is het dus. Onder de motorkap zit namelijk een sticker dat het oliepeil op de peilstok tot een kwart onder het maximum mag komen. Het blijft altijd opletten met het uitvoeren van onderhoud.

In de middag had ik tijd om de dienstauto te wassen, want dat moet je ook bijhouden. Toen ik op de camping terugkwam, kwam er een jongedame van de receptie naar me toe. Of ze van mij en de auto een foto mocht maken voor op de Facebook-pagina van de camping. Kwam goed uit dat ik de auto net had gewassen! 

A domani...

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat uw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten