Twee identieke pechgevallen

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt (Italië)

Vandaag een bewolkte dag; om te werken niet erg, want de temperatuur is goed. De dag begint rustig, maar dit verandert al snel.

Twee klanten met een accuprobleem; de één op een camping in de buurt van Grosseto, zo’n 60 km rijden, en de ander zo’n 70 km terug.

Navigatieproblemen

Buiten de startproblemen hebben de pechgevallen nog een andere overeenkomst: mijn navigatie kan beide adressen niet vinden. Gelukkig staat de één op een camping waarvan het adres staat opgeslagen in de TomTom, dus die vind ik makkelijk. De ander, een ADAC-klant, staat buiten een klein dorpje op een afgelegen locatie. Gelukkig kan ik me redelijk verstaanbaar maken in het Duits, dus vlak voor aankomst bel ik de klant en deze leidt me telefonisch naar zijn huisje. Dat had ik anders nooit gevonden!

Op basis van het verhaal van de klant test ik eerst de accu. Net als bij de vorige klant geeft de meter ‘accu kapot’ aan. Beide auto’s waren overigens voor de vakantie nog bij de garage geweest voor een beurt. En beide accu’s hebben zichtbaar corrosie aan de minpool. Dit duidt al op een slechtere accu. Helaas voor de klanten hebben de garages dit kennelijk even gemist. Beide accu’s heb ik gelukkig bij me.

Bijzondere service

De ADAC-klant heeft ook nog een los hitteschildje bij de uitlaat. Hij wil daarmee naar de garage gaan, maar ik zet het gelijk even voor hem vast. Dat vindt hij nog eens service en tussendoor zegt hij ‘Je hebt wel een Hollands accent’. Het was hem duidelijk niet opgevallen dat ik met Nederlandse kentekenplaten rijd. Ik vertel dat ik voor ruim 6 weken hier gestationeerd ben om Nederlandse en Duitse klanten te helpen die autopech hebben.

Hij vindt het heel bijzonder en is erg onder de indruk van de service en de samenwerking met de ADAC. Ook hebben we het nog even over het WK Voetbal en dat hij het liefst een finale Duitsland-Nederland had gehad. Maar ja, dat mocht helaas niet zo zijn. De Duitsers hebben verdiend gewonnen. Over het hele toernooi hebben ze het beste voetbal laten zien, en ja: ook zij hebben geluk gehad, zeker in de finale.

Morgen en overmorgen zijn mijn vrije dagen, dus dan even geen pechincidenten. Ik ga maar eens een lekker stukje fietsen in de bergen.

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat uw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten