Bijna een vroegertje

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt (Italië)

Na de drukke dag op Isola d’Elba gisteren, is vandaag het vasteland mijn werkterrein. Vreemd genoeg zijn er geen meldingen meer gekomen vanuit Elba. Ik begin de dag op de camping waar ik zelf sta en rij daarna richting het zuiden voor een accuprobleem.

Helaas heb ik de juiste vervangaccu niet meer in mijn auto, dus even met de klant naar de garage om ’m daar te vervangen. Dan door naar iemand die ondanks verschillende garagebezoeken nog steeds problemen heeft. Ik neem de tijd voor een zorgvuldige diagnose en een uitgebreide proefrit. Er zit jammer genoeg nog een onderdeel in dat niet goed functioneert, maar deze keer kan de klant zelf naar de dealer rijden. Ik geef een reparatieadvies mee en meld dit ook aan ons steunpunt in Monza, zodat zij de dealer kunnen informeren wat er met de auto aan de hand is.

Zeepbel doorgeprikt

Tijdens de anderhalf uur durende terugreis zijn er geen nieuwe meldingen binnengekomen, dus op naar de camping. Zou het vandaag een keer lukken om vroeg bij de caravan te zijn? De laatste tijd zijn het lange dagen geweest. Ik denk al aan een lekker koud biertje als ik de auto parkeer, maar die zeepbel wordt snel doorgeprikt. Een campinggast schiet mij aan, dat er een stuk beplating los zit onder zijn auto en of ik even kan kijken. Ik breng de auto omhoog met mijn luchtkussen en monteer een assteun voor de veiligheid. Het blijkt het hitteschild te zijn bij de brandstoftank waar iets tegenaan gekomen is.

Sleutelproblemen

Ik ben nog niet klaar of de volgende klant staat al op me te wachten. Zijn sleutel gaat niet meer in het deurslot. Normaal kun je dat tegenwoordig natuurlijk met de afstandbediening ondervangen, maar er zit een lekspanning in de auto dus halen ze de accuklem iedere keer los om het euvel tijdelijk te ondervangen deze vakantie. Een niet erg fraaie oplossing en ook onhandig. Eerst het deurslot maar repareren. Ik moet de cilinder demonteren en weer gangbaar maken, wat gelukkig lukt zodat de klant onderweg naar huis zijn auto weer kan afsluiten. Nu nog even kijken of het stroomverlies opgelost kan worden. Mijn multimeter geeft aan dat er 0,74 ampère weglekt. Best veel, dus enig onderzoek is gewenst. We komen uit op het lichtje van het handschoenenkastje; ook opgelost, dus de accupolen kunnen aangesloten blijven. Weer een tevreden klant!

Nu eindelijk naar mijn welverdiende biertje, maar nog wel even de meldingen doorbellen naar Monza. Het is toch weer later geworden dan ik in eerste instantie dacht, maar dat weet je als je op een camping staat met je Wegenwachtauto!

A Domani...

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat uw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten