Een opwaartse slinger

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt (Italië)

Ik moet naar een Fiat Ducato camper die na lange ritten begint te trillen. Onderweg had de ADAC er ook al naar gekeken en de rechter vooras opnieuw gemonteerd. Daarna 600 km geen problemen, maar nu is het weer terug.

Pechhulp wegenwacht ItaliëEen grondige inspectie dan maar, want proefrijden gaat even niet: de klant staat op de camping en alles is uitgestald. Er zit een lichte opwaartse slinger in de rechter voornaaf. Ik vermoed dat er iets met het lager aan de hand is. Maar om dat verder te onderzoeken moet het fuseestuk gedemonteerd worden.

Daarna blijkt dat er speling op het lager zit, maar alleen in een bepaalde stand. Als je de naaf een kwartslag verdraait, is de speling weer weg. Dit kan alleen uit het lager komen.

Nu maar hopen

Ik neem het fusee mee naar de vertrouwensgarage, dan kunnen ze daar een nieuw lager bestellen er deze erin persen. De klant kan intussen gewoon zijn camper blijven gebruiken. Nu maar hopen dat het lager redelijk snel geleverd kan worden. Het is immers augustus in Italië en dan kan het zomaar zijn dan verschillende leveranciers dicht zijn. Wordt vervolgd.

A domani...

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat uw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten