Wegenwacht bij koninklijke tour

Wat hebben Michiel de Ruijter, Rembrandt van Rijn, P.C. Hooft en de Wegenwacht met elkaar gemeen? Allemaal hebben ze hun stempel gedrukt op de vaderlandse geschiedenis.

Oud-wegenwacht Fred Meerens maakte donderdag 30 mei deel uit van een historische canon op de markt in Arnhem, ter gelegenheid van de kennismakingstour langs alle provincies van koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

Nagebootst pechgeval

Oud-wegenwacht Fred rechtsachter met witte pet

Met een oude Wegenwacht-eend verleende Fred pechhulp aan een trolleybus die zogenaamd pech had. Uit die bus stapte een bont gezelschap van coryfeeën uit het verleden. Fred: “De koning en koningin hadden helaas nogal een strak schema. Gelegenheid om ze de hand te schudden was er dus niet. Ik had wel even oogcontact met Willem-Alexander. Ving een blik van herkenning op toen hij de Wegenwacht tussen de groep bespeurde.”

Op de foto

Tijd voor een staatsieportret van het koningspaar met de deelnemers aan de historische canon was er gelukkig wel. Daarna moest Fred met nog veel meer mensen op de foto; een groep geestelijk gehandicapten stond te dringen om even in de eend te zitten, evenals een flink aantal kinderen die op het evenement waren afgekomen. “Een prima visitekaartje voor de Koninklijke ANWB”, vindt Fred.

Lees meer over

Pechhulp van de Wegenwacht
Geschiedenis van de ANWB