Nu ook Fiets Service voor kinderen

Pech met de fiets of brommer is voor (schoolgaande) kinderen - én hun ouders - erg vervelend. Daarom lanceert de ANWB nu ook fietshulp voor kinderen.

Scholieren fietsen jaarlijks zo’n 1.3 miljard kilometer. Lekke banden en kapotte fietskettingen zijn daarbij veel voorkomende problemen. Zeker in gebieden  waar grote afstanden worden afgelegd met de fiets of brommer is pechhulp door de Wegenwacht een uitkomst, zowel voor de kinderen als voor hun ouders.

Fiets Service kinderenPechhulp via ANWB Alarmcentrale

Na een oproep wil de Wegenwacht zo snel mogelijk ter plaatse zijn om de (brom)fiets te repareren en ervoor te zorgen dat het kind, met of zonder fiets, op de plaats van bestemming aankomt.  Via de ANWB Alarmcentrale wordt er contact gehouden met de ouders of verzorgers en overlegd over het verloop van de hulpverlening aan het kind.

Pechhulp fiets vanaf 5,-

Om  van de nieuwe dienst gebruik te kunnen maken zal één van de ouders of verzorgers wel lid moeten zijn van de ANWB, en ook zelf gebruik moeten maken van de fiets- of bromfietsservice van de Wegenwacht. Een kind wordt dan bij dat lidmaatschap bijgeschreven. Hiervoor wordt tot het eind van het jaar vijf euro in rekening gebracht.

Hoe langer lid, hoe meer voordeel

De ANWB startte op 1 maart 2012 met de Wegenwacht Fiets- en Bromfiets Service voor  volwassenen. Afhankelijk van het aantal lidmaatschapsjaren,  kost deze dienst tussen de 24 en 32 euro per jaar. Hoe langer men lid is, des te meer korting er wordt verleend.  Inmiddels maken bijna 100.000 mensen gebruik van de Wegenwacht Fiets- en Bromfiets Service.

Lees meer informatie