Blog: deze zomer op autovakantie

Deze zomer ga ik met vriendinnen met de auto door Europa toeren. Dit heb ik nog nooit op eigen houtje gedaan maar het leek me voor de verandering wel een goed idee. Ik kan nu lekker gaan en staan waar ik wil.

Autovakanties zijn echter niet nieuw voor mij, toen ik jong was maakte ik met mijn moeder allerlei reizen met de auto door Europa. Lees hier over mijn ervaringen en mijn geplande autovakantie.  

Autovakantie door Europa

Als enig kind ging ik vroeger met mijn alleenstaande moeder elk jaar op reis naar allerlei landen in Europa. Frankrijk, Italië en Spanje waren terugkerende bestemmingen. Als ik mijn moeder moet geloven, was ik helemaal in mijn element. Mijn moeder ging vaak met andere gezinnen op reis en ik had snel vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Een paar weken geleden vertelde mijn moeder heel toevallig over deze reizen. Ze vertelde me hoe ze zich tijdens deze vakanties verheugde op een moeder dochter ontbijt. Dit ging nooit door want ik was bij ochtenddauw al verdwenen om de gehele dag niet meer terug te komen. De autovakanties brachten in mijn jonge jaren al het avontuurlijke in me naar boven.  

Vrijheid van een autovakantie

Toen ik wat ouder werd en naar de middelbare school ging, werden de autovakanties vervangen door vliegvakanties. Mijn moeder bleef echter verlangen naar de vrijheid van een autovakantie. We bleven namelijk ook tijdens onze vliegvakanties nooit op dezelfde plek, er moest worden bewogen. Dit leidde tot verschillende rondreizen. Nu begrijp dit verlangen van haar om ongebonden te zijn. Want ook ik heb snel last van claustrofobie als ik voor langere tijd gebonden ben aan een plek. Een autovakantie is dus helemaal geen gek idee. Ik ga een stop maken in Frankrijk en Zwitserland en boek alvast een aantal accommodaties in Italië. Op deze manier raak ik niet verloren in het ruime aanbod aan accommodaties als ik op de plaats van bestemming ben. Natuurlijk ben ik ook lid van de ANWB, ik wil niet slachtoffer worden van een vakantiecatastrofe. Ik kan nu gewoon de pechhulp van de Wegenwacht inschakelen.

Mijn reisverslag volgt.

Dit artikel is geschreven door Nalan Baggerman, vakantieredactrice bij ANWB. Studeert aan de Universiteit van Tilburg. Heeft een liefde voor creatief schrijven, diepgang en het volgen van nieuwe trends.