Wegenwachten helpen vakantiegangers in Frankrijk en Italië

Wegenwachten van de ANWB zijn deze zomer weer actief in Frankrijk en Italië om leden in de zomerperiode nog beter van dienst te zijn.

Wegenacht in FrankrijkVanaf begin juli tot eind augustus worden 17 wegenwachten gestationeerd in populaire vakantiegebieden in Frankrijk. Vier wegenwachten vertrekken deze zomer naar Italië. Drie van hen werken rond het Gardameer en één in Toscane.

Frankrijk topbestemming

Frankrijk is al jaren de nummer één zomervakantiebestemming voor Nederlanders en een belangrijk doorreisland voor diverse bestemmingen in het zuiden van Europa. Ook deze zomer kan het land rekenen op een bezoek circa 1.5 miljoen Nederlanders.

Frankrijk kent in tegenstelling tot veel Europese landen geen landelijke wegenwachtorganisatie, reden voor de ANWB Alarmcentrale om de pechhulp zelf te organiseren.  De ANWB begon in 2003 met het sturen van wegenwachten naar Frankrijk.

Bekijk een video-impressie van eerdere inzet in Frankrijk:

Steunpunten

De wegenwachten worden aangestuurd door de steunpunten van de ANWB Alarmcentrale in Lyon en Munchen. Naast de Alarmcentrale in Den Haag heeft de Alarmcentrale ook nog eigen steunpunten in Athene en Barcelona.