Technische ondersteuning wegenwachten Frankrijk

Naast een flink aantal wegenwachten is er deze zomer voor het eerst ook iemand van het Technisch Experticecentrum (TEc) in Frankrijk gestationeerd. Pieter de Porto fungeert de komende zeven weken als vraagbaak op het steunpunt in Lyon. Bij twijfels over een pechdossier wordt zijn hulp ingeroepen.

Steunpunt LyonDoor bij pechhulp rechtstreeks contact met de klant op te nemen kan De Porto inschatten of het zin heeft er een Nederlandse wegenwacht op af te sturen of dat een auto door een sleepwagen naar een Franse garage moet worden gebracht.

Efficiënt

In sommige gevallen kan hij het pechgeval zelfs telefonisch afhandelen. De Porto: “Op deze manier wordt de inzet van onze wegenwachten in Frankrijk zo efficiënt mogelijk benut.”

Waardering

De komende weken zit De Porto tussen 60 tijdelijke collega’s in Lyon. Daar zijn uiteraard ook technische mensen bij, maar die spreken allemaal Frans waardoor er soms misverstanden bestaan over de aard van de pech.

De Porto: “Mijn aanwezigheid hier wordt erg gewaardeerd. Juist omdat er dit jaar voor het eerst zoveel wegenwachten in Frankrijk zitten is het belangrijk hen heel gericht in te zetten. Er valt nu iets te kiezen qua aanpak.”