Pechhulp Zomerblog Remko

Na een week schitterend weer in het Zwarte Woud en een week aan de Loire is het tijd om af te reizen naar de Dordogne; de plicht roept.

Zaterdag 20 juli is mijn eerste werkdag in Frankrijk vanaf onze uitvalsbasis: een camping aan rivier de Vézère in Les Ezyies. Vanaf hier gaat het voor mij de komende 3 en voor mijn collega Jos de komende 4 weken gebeuren.

Wegenwachtvoertuigen in FrankrijkOnderweg naar de camping stond op een rustplaats een Renault-bus geparkeerd met een levensgrote plas eronder. Bij mijn vraag of het water of diesel was, antwoordde de Spanjaard dat het diesel was, “but it’s okay.” Wat voor de één een levensgroot probleem is, is voor de ander dus slechts een klein ongemak. We tanken gewoon wat extra.

Het werk begint iets eerder

Het is vreemd als je bij je kampeerplek aankomt en het eerste wat je tegenkomt is een gele ANWB-bus. Ik denk dat dat deze bus een hoop verbaasde blikken gaat opleveren de komende weken. Nog even een dag lekker bijkomen voordat zaterdag de eerste dienst begint. Althans, dat dacht ik. Tijdens de koffie krijg ik namelijk al bezoek bij mijn caravan. Een afgeslagen auto, net buiten de camping. Met het plaatsen van een nieuwe accu is alles weer geregeld.

22 juli; het eerste werkweekend zit erop

De temperatuur loopt dit weekend op tot 34 graden. Onderweg naar de klussen voor pechhulp zie je veel duimen in de lucht gaan, wordt er gezwaaid en met lichten geknipperd. Veel leuke reacties dus. Je zou alleen al voor het wauw-effect eens hier moeten gaan rijden met een Wegenwacht Transporter. 

Twitter

Voor meer berichten van Remko uit de Dordogne: volg @wegenwacht4447 op Twitter.

Remko

"Helpen in een 25.000 km2 groot werkgebied"

Remko begon in 1997 bij de ANWB, eerst als keurmeester en later als wegenwacht bij team Amsterdam. Toen hij afgelopen jaren met zijn gezin in Frankrijk op vakantie was, speelde steeds vaker de gedachte door zijn hoofd hoe het zou zijn om er als wegenwacht Nederlandse vakantiegangers te helpen. Remko: “Dit jaar ga ik het voor het eerst meemaken. Samen met Jos ben ik gestationeerd op camping La Rivière in de prachtige Dordogne. Vanuit hier gaan we gestrande Nederlanders helpen in een 25.000 km2 groot werkgebied.” Remko is ook te volgen via zijn Twitter-account @wegenwacht4447.