Pechhulp Zomerblog Hans

Het is hier in het Italiaanse Lazise lekker warm, maar ik heb begrepen dat het in Nederland ook prima weer is. Het werk gaat aan de lopende band door en er zijn nog steeds weinig auto’s op transport naar Nederland, dus we zijn hier met z’n allen goed bezig!

Afgelopen donderdag heb ik mijn vrouw en dochters opgehaald van het vliegveld in Bergamo. Wel gezellig, wat gezelschap, en het is ook leuk dat zij nu eens zien wat ik hier allemaal uitspook. De mensen zijn allemaal erg tevreden over onze diensten en pechhulp hier rond het Gardameer. Iedereen is vooral blij om in het Nederlands uit te kunnen leggen wat het probleem is. Ook vinden ze het erg fijn dat we de meeste problemen direct op kunnen lossen of anders in ons beste Italiaans uitleggen aan de garage wat het probleem is.

Nieuwe aandrijfas

Uiteraard gaat er ook wel eens iets mis. Zo is mijn collega René Nouws al bijna een week bezig om een nieuwe aandrijfas onder een Ford Galaxy te krijgen. De oude heeft zoveel speling dat naar huis rijden met een caravan onverantwoord is. Er zijn ondertussen door de garage al 4 soorten assen besteld maar elke keer de verkeerde... Nu blijkt het een Galaxy te zijn die voor de Amerikaanse markt gemaakt is en in Europa bijna niet voorkomt. Daardoor is het zeer moeilijk om de juiste as te krijgen. We hopen dat het nog gaat lukken maar zijn afhankelijk van de verkrijgbaarheid van het onderdeel.

Hans

"Leuke bekroning van mijn 12,5-jarig jubileum"

Ook voor Hans van team Apeldoorn is het de eerste zomer dat hij in het buitenland is gestationeerd. Italië had zijn voorkeur vanwege de mentaliteit, dus hij is hartstikke blij met zijn plekje op camping Lido aan het Gardameer. “Leuke bekroning van mijn 12,5-jarig jubileum bij de Wegenwacht”, vindt Hans. Van 5 juli tot 25 augustus moet hij aan de bak, daarna plakt hij er nog een paar weekjes vakantie aan vast met het gezin.