Pechhulp Frankrijk

Vanaf zaterdag is de Wegenwacht actief in vakantiegebieden in Frankrijk en Italië. We stellen een aantal wegenwachten voor.

 

 

Stephan

Hans

Max

Remko

Stephan

"Ik zie het als een uitdaging en heb er veel zin in"

Stephan werkt sinds 2009 als wegenwacht in de regio Utrecht bij team Nieuwegein. “Ik ga van 5 juli tot 19 augustus mijn kunsten vertonen in de Ardèche in Frankrijk en mijn best doen om zoveel mogelijk gestrande leden weer mobiel te krijgen. Voor mij is het de eerste keer dat ik leden ga helpen in het buitenland; ik zie het als een uitdaging en heb er veel zin in.”

Hans

"Leuke bekroning van mijn 12,5-jarig jubileum"

Ook voor Hans van team Apeldoorn is het de eerste zomer dat hij in het buitenland is gestationeerd. Italië had zijn voorkeur vanwege de mentaliteit, dus hij is hartstikke blij met zijn plekje op camping Lido aan het Gardameer. “Leuke bekroning van mijn 12,5-jarig jubileum bij de Wegenwacht”, vindt Hans. Van 5 juli tot 25 augustus moet hij aan de bak, daarna plakt hij er nog een paar weekjes vakantie aan vast met het gezin.

Max

"Middenin de drukste periode"

Max (team Maasbracht) werkt 17 jaar bij de Wegenwacht en ging al 3 keer eerder naar Frankrijk in de zomerperiode. Dit jaar zit hij in de buurt van Montpellier en voor het eerst alleen op de camping. Dat zal best even wennen zijn, vermoedt hij. Tijd om zich te vervelen denkt hij niet te hebben. Max: “Er komen wat vrienden langs en ik neem mijn motor en een stapel boeken mee. Bovendien begin ik half juli, middenin de drukste periode. Genoeg te doen dus, lijkt me!”

Remko

"Helpen in een 25.000 km2 groot werkgebied"

Remko begon in 1997 bij de ANWB, eerst als keurmeester en later als wegenwacht bij team Amsterdam. Toen hij afgelopen jaren met zijn gezin in Frankrijk op vakantie was, speelde steeds vaker de gedachte door zijn hoofd hoe het zou zijn om er als wegenwacht Nederlandse vakantiegangers te helpen. Remko: “Dit jaar ga ik het voor het eerst meemaken. Samen met Jos ben ik gestationeerd op camping La Rivière in de prachtige Dordogne. Vanuit hier gaan we gestrande Nederlanders helpen in een 25.000 km2 groot werkgebied.” Remko is ook te volgen via zijn Twitter-account @wegenwacht4447.

Profiteer tijdelijk flinke korting op Europa Service

Pechhulp in Nederland en het buitenland inclusief vervangend vervoer.

Heeft u nog geen pechhulp van de Wegenwacht?

 

Heeft u al Nederland Service? U kunt voordelig uitbreiden naar Europa Service.

Uw service uitbreiden

Terug naar boven