Hectische dag steunpunt Lyon (video)

Het ANWB-steunpunt in Lyon had afgelopen zaterdag een hele drukke dag. Dat ze het daar razend druk hebben, blijkt wel uit de enorme bezetting die nodig is om alle hulpverleningen te kunnen verwerken.

Teammanager voertuighulpverlening Martijn van den Heuvel legt uit hoe de hulpverlening daar georganiseerd is en geeft een rondleiding over onze hectische Franse dependance.

Drukte op de Alarmcentrale

Het aantal Nederlanders in het buitenland dat zich de afgelopen week bij de ANWB Alarmcentrale meldde met een hulpvraag was deze zomer nog niet eerder zo hoog. In totaal kwamen er ongeveer 33.000 telefoontjes binnen. Waarschijnlijk is daarmee het hoogtepunt van de zomerdrukte bereikt.

Archiefbeeld steunpunt LyonRecord hulpverleningen

Vooral het weekend verliep erg druk bij de Alarmcentrale. Afgelopen zaterdag was er een recordaantal verleningen van pechhulp, namelijk 1.194 in totaal. Dat zijn er 100 meer dan vorig jaar op dezelfde datum.

Zwarte zaterdag

Deze week wordt het ondanks ‘zwarte zaterdag’ naar verwachting niet nóg drukker, omdat er op die dag vooral Fransen en Duitsers op vakantie gaan. Het weekend waarin de meeste Nederlanders tegelijk naar het buitenland trokken, hebben we dus al achter de rug. Bekijk Verkeersinformatie buitenland voor het laatste nieuws over de actuele situatie.