Wegenwacht op Lowlands groot succes

De laatste bezoekers van het Lowlands-festival in Biddinghuizen moesten er gisteren ook aan geloven. Na een lang weekend feest was het tijd om naar huis te gaan.

De lange sliert auto’s, zo’n 19.000 in totaal, kroop langzaam richting bewoonde wereld. Daar zitten er altijd wel een paar tussen met kuren. 6 wegenwachten en 2 teammanagers stonden klaar om pechhulp te verlenen en de problemen direct ter plekke op te lossen.

Wegenwacht op LowlandsSuper verlopen

“Het is ook dit jaar weer super verlopen”, vindt wegenwacht Dirk Hanekamp, zelf voor de twaalfde keer aanwezig. “We hebben zo’n 130 auto’s weer aan de praat gekregen en hoefden er niet één te laten staan!” De mannen hielpen zowel leden als niet-leden. “Een mooie promotie voor de ANWB natuurlijk. Eventuele vervolghulp is trouwens niet de bedoeling; die is er echt alleen voor leden.”

Op transport

Dirk heeft weer met eigen ogen gezien hoe nuttig het voor de Wegenwacht is om op het terrein aanwezig te zijn: “Op een gegeven moment zagen we een berger aan komen rijden. Hij had 4 uur nodig om de parkeerplaats op te komen, de auto op de trailer te laden en weer weg te komen. Hij was trouwens niet door ons ingeschakeld. Mocht er bij ons een auto op transport moeten, dan vertellen we meteen bij dat dit pas na 15.00 uur kan. Eerder is echt niet te doen.”

Goede communicatie

De meest voorkomende pechgevallen waren volgens Dirk een tekort aan brandstof door lang stilstaan en stapvoets rijden in de Lowlands-file, koelingsproblemen en startproblemen doordat lampen of binnenverlichting was blijven branden. Dankzij de goede communicatie met de ANWB Alarmcentrale hebben wegenwachten en pechklanten elkaar op het terrein steeds goed weten te vinden.