Wegenwacht bij Lowlands

Voor het 11e jaar bereidt de Wegenwacht van de ANWB zich voor op Lowlands, het muziekevenement in Biddinghuizen.

Op maandag 19 augustus, als het overgrote deel van de ruim 60.000 bezoekers met hun auto’s en motoren vertrekt, zullen zes wegenwachten op de parkeerterreinen aanwezig zijn om pechhulp te verlenen en klanten op weg te helpen. Ook op zondagavond wordt er al één wegenwacht gestationeerd, omdat dan een deel van de bezoekers al naar huis gaat. De inzet van de Wegenwacht is deze dagen exclusief voor de festivalgangers.  

Doordat de wegenwachten op de parkeerterreinen aanwezig zijn, wordt vermeden dat zij, tegen de stroom van vertrekkende mensen in, de pechklanten moeten zien te bereiken.

Veel mensen geholpen

Vorig jaar werden op maandag 20 augustus zo’n 180 mensen op deze manier weer op weg geholpen door de aanwezige wegenwachten. Ook dit jaar verwachten zij weer hun handen vol te hebben aan kapotte accu’s, stuk gereden banden en verbogen of verloren autosleutels.

Bonte stoet festivalgangers

De wegenwachten krijgen de vreemdste vehikels onder handen. De bonte stoet van festivalgangers, waarvan een groot aantal al donderdag met hun voertuig arriveert, is een lust voor het oog. Vorig jaar meldde een van de wegenwachten: “Het een wonder dat sommige auto’s de openbare weg nog op mogen. En wat erachter hangt is vaak nog veel erger. Je ziet zeer oude caravans, stadsbussen die tot partybus zijn omgebouwd en bestelbusjes in verregaande staat van ontbinding”.

Verkeersdrukte verwacht

Bezoekers van het festival kunnen lokaal voor drukte zorgen. Vooral bij aankomst (donderdag en vrijdag) en bij vertrek (zondagavond) kan het extra druk zijn op het wegennet rond Biddinghuizen. Het gaat hierbij om de N302, N305, N306 en N309.

Meer informatie

Verkeersinformatie
Wegenwacht