Pechhulp Zomerblog Stephan

De laatste week zijn er erg veel pechmeldingen en ik zit dus tot over mijn oren in het werk. Iedereen wil direct geholpen worden, maar als je eerst 300 kilometer moet rijden over bergweggetjes, lukt dat natuurlijk niet altijd.

Door het rijden in de bergen valt bovendien continue de verbinding weg van mijn telefoon, dus moet ik regelmatig stilstaan om te kunnen bellen. Ruim 100 telefoontjes per dag met de Alarmcentrale en met klanten én daarnaast de administratie bijhouden is al een dagtaak op zich.

Even iets opschrijven tijdens het rijden is er niet bij, want 2 handen aan het stuur over bochtige en hobbelige wegen met een zwaar beladen Caddy vergt flink wat concentratie om niet in het ravijn te storten en daarmee jezelf en de auto in een klap af te schrijven. Gelukkig hebben de meeste klanten begrip als ze iets langer moeten wachten.

Pechhulp ZomerblogGapend gat

Vanochtend een melding over een personenbusje, dat problemen heeft met de schuifdeur. Op de camping aangekomen zie ik een gapend gat in de bus. De gehavende deur staat tegen de caravan. Eén van de kinderen heeft de deur geopend en pa trok net op dat moment op. De 80 kg zware deur heeft door de klap de geleiderails kapotgetrokken.

Eigenlijk valt dit onder de schadeverzekering, maar ik kan de mensen niet zo achterlaten met noodweer op komst en een open bus. Het één en ander wordt rechtgebogen en met 3 man hangen we de deur weer in de bus. Ik zet hem vast zodat hij niet meer open kan. Instappen moet nu via de achterdeuren of voorportieren, maar dat is voor de 6 kids geen probleem. De grote reparatie kan nu thuis uitgevoerd worden; de vakantie en de terugreis kunnen gewoon doorgaan.

3x toeteren

De volgende klant voor pechhulp heeft zich heel goed verstopt. Ergens in een piepklein bergdorpje staat een Jeep met rare geluiden uit de remmen. Met een baby van 7 weken aan boord durft de bestuurder niet over de smalle en steile weg verder te rijden. Er is geen bereik met telefoon of internet dus om de klant te vinden moet ik op zoek naar een witte brievenbus aan de dalkant van de weg, met een klein wit weggetje ernaast en dan 3x toeteren... daar komt de klant al aan. Er blijken steentjes tussen de remmen wat veel gepiep geeft. Even de voorwielen er af en de steentjes weghalen en meneer kan weer rijden. De klant is gerustgesteld en kan veilig verder.

Pechhulp ZomerblogNaar de bouwmarkt

Daarna weer een klant die lastig te vinden is. Een oude Renault Espace komt mij zelfs ophalen in het dorp omdat hij bang is dat ik zijn vakantiewoning anders nooit had gevonden. Tijdens de heenreis is de achterruit gesneuveld en een lokale garage is al 3 dagen op zoek naar een andere ruit.

De Renault is zo oud dat een nieuwe achterruit niet meer leverbaar is en ook een gebruikte niet te vinden lijkt. Of ik er iets mee kan? Omdat er een groot gat gedicht moet worden is plexiglas geen optie, leert een rondje door de bouwmarkt mij. De klant vindt een gesloten achterklep geen probleem, dus laat ik bij de bouwmarkt een plaat hout op maat zagen en met links en rechts wat bij zagen heeft de klant een ”one of a kind ” achterklep. Prachtig!

Stephan

"Ik zie het als een uitdaging en heb er veel zin in"

Stephan werkt sinds 2009 als wegenwacht in de regio Utrecht bij team Nieuwegein. “Ik ga van 5 juli tot 19 augustus mijn kunsten vertonen in de Ardèche in Frankrijk en mijn best doen om zoveel mogelijk gestrande leden weer mobiel te krijgen. Voor mij is het de eerste keer dat ik leden ga helpen in het buitenland; ik zie het als een uitdaging en heb er veel zin in.”