Pechhulp Zomerblog Remko

Een melding op mijn iPhone van een Ford C-Max met een lege accu. De display en wat andere dingen waren per abuis aan blijven staan en hadden ’s nachts de accu leeggetrokken.

Na het opladen van de accu leken de problemen opgelost, totdat de eigenaar ontdekte dat zijn radio en navigatiesysteem het niet meer deden; had hij thuis ook al eens gehad. Hij dacht nu wel in aanmerking te komen voor vervangend vervoer want  … tsja, hoe moet dat nou, zonder navigatiesysteem terug naar Nederland? Ik vroeg hem of hij vroeger nooit naar het buitenland op vakantie was geweest. Hij vertelde trots dat hij al jaren met de caravan door heel Europa reed. “Toen ben je toch ook altijd weer thuisgekomen”, antwoordde ik. Zijn vrouw was het helemaal met me eens.

Na 7 dagen achter elkaar gewerkt te hebben is het tijd voor 2 dagen rust. De laatste 3 dagen waren dagen van 11 uur, dus ik ben er echt aan toe.

Geen nee op zeggen

Pechhulp ZopmerblogDonderdag 1 augustus, mijn vrije dag, heb ik twee lopende klussen afgemaakt. Anders blijven die de hele week een blok aan je been. Eerst voor pechhulp naar Tourtoirac naar een BMW met een stukgelopen aircocompressor; doorrijden was onmogelijk. Na het verwijderen van de oude snaar de maat van de nieuwe kortere snaar opgemeten met een stuk stroomdraad. In het snarenboek een passende kortere snaar gevonden en besteld.

Daarna een Chevrolet met versleten achterremmen. Na 4 dagen waren de bestelde blokken eindelijk binnen. Dus ook gelijk maar even gemonteerd. Bij een temperatuur van 37 graden valt dat niet mee. De mensen waren zo blij dat ze ons uitnodigden voor een drankje die avond. Daar konden collega Jos en ik natuurlijk geen nee op zeggen!

Luid gejuich

Naar Lanouaille geweest voor een Daihatsu Charade zonder contactsleutel. Normaal gesproken geeft dit geen recht op hulp, maar omdat dit nog een auto zonder startblokkering is, ben ik er toch maar heen gereden om te kijken of de auto zonder contactslot weer rijdend te krijgen was.

De eigenaar was de sleutel kwijtgeraakt tijdens noodweer. Tijdens een bui met hagelstenen ter grootte van pingpongballen brak er paniek uit op de camping. Het hele grasveld werd 4 uur lang met 25 man afgezocht. Zelfs met een metaaldetector werden de sleutels niet gevonden.

Na een uur had ik het stuur/contactslot er weer op zitten en kon de Daihatsu gestart worden met de achterkant van een theelepeltje. Opeens steeg er een luid gejuich op; de sleutel was gevonden in een tuinstoel.

Verkeerde wielremcilinder

Vandaag had ik een vrije dag, maar ik ben toch even met Jos meegegaan om de bestelde wielremcilinder op de Iveco kampeerwagen te monteren. Na het verwijderen van het linker achterwiel en de remtrommel hadden we binnen een seconde in de gaten dat de bestelde wielremcilinder er niet eens op leek. Weer een andere bestellen was geen optie, dus oude cilinder eraf, uit elkaar gehaald, opgeschuurd en schoongemaakt, weer in elkaar gezet en gemonteerd en ontlucht; hij was weer zo goed als nieuw. Tot de volgende keer.

Twitter

Op mijn Twitteraccount @wegenwacht4447 staan iedere dag de pechgevallen met foto's.

Remko

"Helpen in een 25.000 km2 groot werkgebied"

Remko begon in 1997 bij de ANWB, eerst als keurmeester en later als wegenwacht bij team Amsterdam. Toen hij afgelopen jaren met zijn gezin in Frankrijk op vakantie was, speelde steeds vaker de gedachte door zijn hoofd hoe het zou zijn om er als wegenwacht Nederlandse vakantiegangers te helpen. Remko: “Dit jaar ga ik het voor het eerst meemaken. Samen met Jos ben ik gestationeerd op camping La Rivière in de prachtige Dordogne. Vanuit hier gaan we gestrande Nederlanders helpen in een 25.000 km2 groot werkgebied.” Remko is ook te volgen via zijn Twitter-account @wegenwacht4447.