Pechhulp Zomerblog Remko

Na een weekend werken is het tijd voor 2 dagen rust. Het blijft verwarrend; ben ik nu op vakantie of aan het werk? Dat gevoel zal in de loop van de week wel verdwijnen.

Woensdag 24 juli heb ik de eerste van 7 diensten achter elkaar. Het eerste geval van pechhulp is in een klein dorpje hier zo’n 85 kilometer vandaan. Er zijn hier geen grote doorgaande wegen, dus moet ik binnendoor, geen kilometer zonder bocht. Na een uur en drie kwartier rijden kom ik aan op de plek des onheils waar blijkt dat de distributieriem gebroken is...

Iets te drinken

Donderdag 25 juli heb ik 6 klussen waarvan 3 bij een Frans garagebedrijf in Goudon. Deze garage is al 15 jaar contactgarage van de ANWB met een Logicx-uitgiftepunt. De eigenaar bleek een allervriendelijkste man die blij was dat ik kwam. Niets was hem teveel. Na de auto's beoordeeld te hebben, bood hij mij zelfs wat te drinken aan. Dat ging er wel in na een uur in de brandende zon.

Na het lezen van de blog van collega Stephan over zijn minder positieve ervaring met een Franse garagehouder wil ik toch even kwijt dat ik ook vrijdag 26 juli, samen met collega Jos, weer heel vriendelijk ben ontvangen met een kopje koffie, deze keer bij een van de contactgarages in Belvès. En we konden eigenaar Patrick altijd bellen. Misschien kwam het door het flesje wijn dat we voor hem gekocht hadden...

240 km voor een lekke band

Gisteren was er laat nog een Renault-bus met een kapotte hoofdzekering en accu. Vandaag bij de dealer in Sarlat een nieuwe opgehaald en gemonteerd. De klant was erg blij, want die zag zijn terugreis al in het water vallen. Vanmiddag 240 km heen en weer gereden voor een lekke band in Bussièrie-Badil. Een flinke rit als je bedenkt dat de gemiddelde snelheid niet hoger ligt dan 60 km/uur.

De mensen die je helpt, zijn zo blij dat er ‘gewoon’ een Nederlandse wegenwacht met een gele bus komt. Spreek je zo goed Frans dat je hier werkt? Het antwoord is helaas: nee. Daar moet ik nog aan werken, maar tot nu toe red ik me hier uitstekend!

Twitter

Op mijn Twitteraccount @wegenwacht4447 staan iedere dag de pechgevallen met foto's.

Remko

"Helpen in een 25.000 km2 groot werkgebied"

Remko begon in 1997 bij de ANWB, eerst als keurmeester en later als wegenwacht bij team Amsterdam. Toen hij afgelopen jaren met zijn gezin in Frankrijk op vakantie was, speelde steeds vaker de gedachte door zijn hoofd hoe het zou zijn om er als wegenwacht Nederlandse vakantiegangers te helpen. Remko: “Dit jaar ga ik het voor het eerst meemaken. Samen met Jos ben ik gestationeerd op camping La Rivière in de prachtige Dordogne. Vanuit hier gaan we gestrande Nederlanders helpen in een 25.000 km2 groot werkgebied.” Remko is ook te volgen via zijn Twitter-account @wegenwacht4447.