Pechhulp Zomerblog Max

Na een paar heel drukke dagen heb ik extra genoten van mijn twee vrije dagen. Lekker even op bezoek bij vrienden in Agde en flink zitten zweten op mijn wielrenfiets.

Wat betreft het werk kan ik eigenlijk maar een conclusie trekken. De pechgevallen hebben 1 ding gemeen. Iedereen is dolgelukkig als er een Nederlandse wegenwacht komt om pechhulp te verlenen. Je ziet gewoon dat er elke keer een last van de schouders van de gestrande klant valt. Dat vind ik mooi om te zien; zo groot is het vertrouwen in ons dus!

Op de kar

Helaas heb ik bij 1 auto na meer dan 6 uur zoeken de strijd moeten staken. M'n enige ODK (op de kar) tot nu toe maar toch baal ik er een beetje van.

Pechhulp ZomerblogHoogtevrees

Gelukkig zijn er ook veel simpele problemen die snel verholpen zijn. Bij sommigen hoef ik zelfs alleen maar te coachen. Zoals bij de bestuurder van de auto op deze foto. De klant durfde in verband met hoogtevrees niet meer omlaag. Door op hem in te praten en te begeleiden is het uiteindelijk toch gelukt.

Max

"Middenin de drukste periode"

Max (team Maasbracht) werkt 17 jaar bij de Wegenwacht en ging al 3 keer eerder naar Frankrijk in de zomerperiode. Dit jaar zit hij in de buurt van Montpellier en voor het eerst alleen op de camping. Dat zal best even wennen zijn, vermoedt hij. Tijd om zich te vervelen denkt hij niet te hebben. Max: “Er komen wat vrienden langs en ik neem mijn motor en een stapel boeken mee. Bovendien begin ik half juli, middenin de drukste periode. Genoeg te doen dus, lijkt me!”