Pechhulp Zomerblog Hans

De laatste week hier in Italië is ingegaan. Het aantal Nederlanders dat er nu nog is, is haast te verwaarlozen. Hierdoor hebben we het nu erg rustig.

Pechhulp zomerblogIk heb het werk in Italië als heel leerzaam en leuk ervaren. We hebben met z’n allen meer dan 500 keer pechhulp verleend, waarvan sommige makkelijk en andere redelijk complex. Ik heb gezien wat er goed gaat, maar ook wat voor verbetering in aanmerking komt.

Onmogelijke plekken

Collega Olav spant de kroon qua aantal gereden kilometers en reistijd naar pechgevallen. Hij heeft de westkant van het Gardameer onder zijn hoede en mag elke keer de bergen in, waar Nederlanders op de meest onmogelijke plekken hun vakantie vieren. Aanrijtijden van 2,5 uur en hellingen van 17% zijn geen uitzondering voor hem!

Pechhulp zomerblogBijgaand een foto waar mijn voortent over het dak van de caravan ligt. Zo kun je zien dat het hier toch redelijk tekeer kan gaan. Woensdagavond komen mijn vrouw en dochter terug zodat we, als we hier klaar zijn, samen nog een weekje rond kunnen trekken door Italië. De andere foto is van Olav in de bergen, zodat je kunt zien wat ik bedoel.

Groeten vanuit Italië

Hans

"Leuke bekroning van mijn 12,5-jarig jubileum"

Ook voor Hans van team Apeldoorn is het de eerste zomer dat hij in het buitenland is gestationeerd. Italië had zijn voorkeur vanwege de mentaliteit, dus hij is hartstikke blij met zijn plekje op camping Lido aan het Gardameer. “Leuke bekroning van mijn 12,5-jarig jubileum bij de Wegenwacht”, vindt Hans. Van 5 juli tot 25 augustus moet hij aan de bak, daarna plakt hij er nog een paar weekjes vakantie aan vast met het gezin.