Koninklijk tintje Wegenwachtvoertuigen

De Wegenwacht rijdt op 30 april er feestelijk bij. Op deze Koninginnedag worden alle voertuigen versierd met een rood-wit-blauwe of oranje strik. 

wegenwacht pechhulp koninginnedag

Met deze kleurrijke strikken krijgen alle motorkappen een feestelijk look. Natuurlijk staan ook op deze feestdag onze Wegenwachters klaar om aan onze leden pechhulp te verlenen en weer op weg te helpen.

Verkeersdrukte Koninginnedag

De activiteiten op Koninginnedag zullen vooral gevolgen hebben voor de binnensteden met grote vrijmarkten, zoals Utrecht en Amsterdam. Op de snelwegen verwacht de ANWB weinig problemen.  De feestelijkheden rond de troonswisseling trekken volgens de autoriteiten meer dan 250.000 mensen naar de hoofdstad. Het merendeel daarvan komt met het openbaar vervoer.

Uitjes voor Koninginnedag

Gaat u feesten in Amsterdam of struinen op een koninginnemarkt? Het Land van ANWB selecteerde een aantal leuke activiteiten op deze unieke dag.

 Bekijk de tips

Hang de vlag uit!

Wilt u op 30 april de vlag uithangen voor koning Willem-Alexander? ANWB-leden kunnen de officiële vlag van deze dag, gemaakt door de Dokkumer Vlaggencentrale, kopen voor de speciale prijs van € 10,-. Bestel 'm nu, dan hebt u hem op tijd binnen voor de feestelijke dag.

 Meer informatie en bestellen