De wegenwachtwagen uitgepakt

Het zijn rijdende werkplaatsen. De auto’s van de Wegenwacht hebben meer dan 200 verschillende gereedschappen aan boord. Van schroevendraaier tot poelietrekker. Kijk je mee?

Tijdens het verlenen van pechhulp kan een wegenwacht gebruik maken van vele verschillende gereedschappen. We lichten er 10 voor je uit.

Warmtebron

De jas van de Wegenwacht heeft twee doelen. Hij houdt de wegenwacht warm en zorgt ervoor dat hij goed zichtbaar is. Pechklanten krijgen een veiligheidsvestje om goed zichtbaar te zijn.

Studiebol

Achter de schuifdeur van de Caddy vind je het ‘brein’ van de Wegenwachtauto. Via deze computer komen niet alleen de pechmeldingen binnen, ook worden hier vandaan bijvoorbeeld de zwaailichten aangestuurd.

Trek aan de rem

De Wegenwacht gebruikt deze poelietrekker bijvoorbeeld om je remtrommels mee los te trekken wanneer je achterrem is vastgeslagen.

Wegenwacht stethoscoop

Net een dokter

Een wegenwacht heeft ook een stethoscoop bij zich. Daarmee luistert hij naar de verschillende onderdelen van de motor, om te bepalen wat er precies stuk is.

Verhoging

Hoeveel verhoging heeft jouw auto? Met deze infrarood temperatuurmeter kan de Wegenwacht precies zien hoe warm je motorblok is, want de meters op je dashboard zijn vaak minder betrouwbaar.

Eerste hulp

Niet alleen eerste hulp voor de auto... de Wegenwacht helpt onderweg ook vaak mensen in nood. Vorig jaar is de EHBO-koffer 2400 keer tevoorschijn gehaald.

Vuurtje

Met deze gasbrander kan een wegenwacht bevroren brandstofleidingen verwarmen of een dikke massakabel solderen.

Een beetje voor onderweg

Sta je zonder benzine? De Wegenwacht heeft altijd jerrycans met benzine of diesel mee. Die reservebrandstof is overigens niet gratis, dus gewoon blijven opletten of je getankt hebt of niet! Er zijn ook jerrycans voor water, om bijvoorbeeld je radiateur mee bij te vullen.

Klaar voor de start

Accu’s krijgt een wegenwacht weer aan de praat met deze imposante startinstallatie. Het apparaat maakt ook in een handomdraai 240V van 12V, zodat een wegenwacht zelfs onderweg kan lassen.

Even testen

Met dit hightech apparaat kunnen storingen van alle moderne auto’s worden getraceerd. De EOBD-tester ‘kijkt’ in het motormanagement om te zien wat er mis is.