Kapotte banden

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om mijn complimenten te maken voor de Wegenwacht en medewerker van de Wegenwacht in het bijzonder. Op dinsdag 2 juni ging er op het dashboard een lampje branden welke aankondigde dat de druk in één van de banden niet goed zou zijn. Enkele seconden daarop gevolgd door een alarmerende melding "STOP"! De band zou inmiddels een gevaarlijke leegte hebben bereikt. Nog geen 1200 meter verder zou een pompstation komen, ik besloot daar langzaam naar toe te rijden. Het was al een hachelijke dag, van Heerhugowaard reden we terug naar Eindhoven na een crematie van een familielid welke veel te jong gestorven was. Mijn ouders had ik ook in de auto zitten. Ik probeerde de band op te pompen maar hij liep vrijwel direct weer leeg, ik zag zo niets aan de band. Ik voelde wel iets scherps maar zag het niet. Een reserveband had ik niet vanwege onderbouw LPG-tank. Direct de Wegenwacht gebeld welke na een tijdje arriveerde, ik vertelde het verhaal en ging hij direct de band bekijken.

"Levensgevaarlijk om nog door te rijden"

Na even goed gekeken te hebben vertelde hij dat het er niet goed uitzag, sterker nog: het was levensgevaarlijk om nog door te rijden omdat beide banden achter aan binnenzijde hun profiel helemaal kwijt waren. De band waar de melding van kwam was zelfs tot op het ijzer versleten.... Ik schrok daarvan want de week ervoor was ik nog bij een garage geweest en die was niets opgevallen. Het was al na sluitingstijd van garages en banden waren dus niet zomaar te krijgen. De wegenwacht medewerker keek in het systeem maar zag er geen geschikte banden in staan. Ik gaf al aan dat ik de auto zou kunnen laten staan om de volgende dag terug te keren en me op zou laten halen door een vriend maar de medewerker bleef zoeken naar een oplossing.

"Na 10 minuten had hij iets gevonden"

Hij zag mijn ouders, die al op leeftijd zijn en beredeneerde dat het op laten halen en het lange wachten geen goede optie zou zijn. Hij gaf aan te gaan bellen, na 10 minuten had hij iets gevonden en gaf aan de banden op te gaan halen. Na een tijd kwam hij terug met twee gebruikte banden die ook op onze auto paste want dat bleek ook nog een bijzondere maat te zijn. In een mum van tijd lagen ze erop en konden we de reis vervolgen. De medewerker bleef steeds erg rustig en toonde begrip voor onze situatie, geen verwijtende houding of iets dergelijks. Een echte topmedewerker. Helaas ben ik zijn naam vergeten maar u kunt hem vast achterhalen aan de hand van mijn gegevens en hem namens ons nogmaals bedanken.

Vriendelijke groet,

RFA Verhagen