Dichte deuren op Schiphol

Denk je op tijd bij Schiphol te zijn voor het uitzwaaien van je zoon, gaan alle autodeuren op slot, met de koffer nog achterin... Lees het hele pechverhaal van ANWB-lid Hans.

Pechhulp Renault

Daar staan we dan, op het zogenoemde cockpitplein/Schipholcentrum: onze jongste zoon afzetten voor een langdurig verblijf/werk in Australië. Met nogal wat personen, regen en wind. Paniek met uitstappen uit onze Renault Espace. Ai, met de sleutelkaart nog in de auto, gingen alle deuren, ook die voor de bagage DICHT. Paniek, want zoonlief moest echt inchecken. Regen regen. Iemand had een mobiel en –waarachtig- ook een nummer van de ANWB. Help ons! Er moet supersnel iemand naar de incheckbalie. We staan daar en daar, onze reservesleutel hebben we niet.

"Schroevendraaier in de deurspleet"

En ja hoor binnen VIJF minuten komt 'ie. Grote schroevendraaier in de deurspleet: “Hou ff vast”. Blaasbalgjes tussen deur en auto. Deur op kier. Grote haak: voel voel, duw duw. Dzzz, daar gingen ramen omlaag. Koffer er uit, snel naar de incheck. Naar het avontuur. Zegt de Wegenwacht: "kom ik nu op Facebook?" Nou ik weet het beter gemaakt, in de Kampioen, kampioen!

Hans Rijpma, uit Maarssen

Pechhulp afsluiten