Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Onze winkels zijn weer geopend! Meer informatie

PFC-vrij

Wat houdt dat in?

Om een jas waterdicht of waterafstotend te maken wordt deze geïmpregneerd met een waterafstotende coating. Hiervoor kan PFC gebruikt worden. PFC is een afkorting voor geperfluoreerde en gepolyfluoreerde chemicaliën, die ervoor zorgen dat jouw kledingstuk of accessoire waterafstotend is. Echter zijn deze chemicaliën niet zo vriendelijk voor mens en milieu. Daarom zijn al onze nieuwe waterafstotende en waterdichte artikelen* 100% PFC-vrij. PFC-vrije items bevatten geen chemische stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu.

Uitbannen van PFC

PFC is geen natuurlijk product en kan dus nog lang rondzwerven in ons milieu. Als outdoor liefhebbers willen we de natuur zo min mogelijk belasten daarom zijn we voortdurend opzoek naar innovatieve productmethodes, waarmee we onze ecologische voetafdruk verminderen zonder daarbij compromissen te sluiten op kwaliteit.

Onze nieuwe PFC-vrije artikelen worden voorzien van een milieuvriendelijke waterafstotende laag, zo kun jij met een gerust hart de Nederlandse buien trotseren. Je vindt alle PFC-vrije artikelen in onze webshop door in de navigatie bij eigenschappen een vinkje bij PFC-vrij te zetten. Daarnaast zijn alle PFC-vrije en waterafstotende artikelen gelabeld met het PFC FREE symbool.

PFC-vrij voor haar

PFC-vrij voor hem

Onderhoudstips

Items die zijn verrijkt mét PFC hoeven bij veelvuldig dragen meestal maar eens per jaar opnieuw te worden geïmpregneerd. De waterafstotende laag op PFC-vrije items is minder ‘agressief’ en houdt daardoor iets minder lang. Dat zorgt ervoor dat je het PFC-vrije item wel extra moet verzorgen: eens per halfjaar in plaats van eens per jaar. Gelukkig is dat een fluitje van een cent, al helemaal als je onze onderhoudsinstructies hebt gelezen. Zo kun je er zeker van zijn dat het item zijn waterbestendigheid behoudt.

* M.u.v. regenkleding i.v.m. beter afparelen van regendruppels.