Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

De Wonderwielenaar

ANWB

Nog geen reviews voor dit product
Hoe Pim Kiderlen als eerste Nederlands kampioen van Rotterdam naar Leeuwarden fietste en het land in beweging bracht.
Meer informatie
Prijs
19,95
Ledenprijs
18,95
Geschatte levertijd: 2 - 3 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf 40,- voor ANWB-leden
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retourzending

Productinformatie

Pim Kiderlen is de eerste wielerkampioen van Nederland en wegbereider voor de wielersport en coureurs als Jaap Eden. In 1885 reed hij als gevolg van een weddenschap binnen 24 uur op een hoge bi van Rotterdam naar Leeuwarden. De pas 17-jarige wielrenner doorkruist onder toeziend oog van ANWB-officials met zijn fiets een groot deel van het land, dat zich op de grens tussen oud en nieuw bevindt, een tijdperk bovendien waarin de fiets een belangrijke rol in de sociale verhoudingen speelt.

In De Wonderwielenaar reconstrueert auteur Van Lakerveld de monstertocht van Kiderlen en schrijft over de ANWB als aanjager van het vroege wielrennen, de geografische verscheidenheid van een land in dynamische ontwikkeling, de tegenstrijdige reacties op de moderne tijden, de betekenis van sport, de invloed van de media, de professionalisering van de sport en het karakter van de verschillende landschappen langs de route aan het einde van de negentiende eeuw.

Erik van Lakerveld (1984) is freelance (sport)journalist voor onder meer De Volkskrant. Hij studeerde geschiedenis en sociale geografie. Tijdens het schrijven van zijn scriptie over professioneel wielrennen en schaatsen tussen 1870 en 1914 stuitte hij op het verhaal van Kiderlen. Wonderwielenaar is zijn eerste boek.

Specificaties

Merk
ANWB
Artikelnummer
20014173
Binding
Paperback
Boek Categorie
Fietsgids
Boek Thema
Literatuur en fictie
Afmeting LxBxH
21 x 13,5 x 2,1

Toon details