Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

In de voetsporen van Rembrandt

ANWB

Nog geen reviews voor dit product
350 Jaar na zijn overlijden is Rembrandt nog steeds een van de meest geliefde kunstenaars ter wereld. In de voetsporen van Rembrandt neemt je mee op een tocht langs zijn leven: van de straten in Leiden waar hij als kind speelde tot aan de Amsterdamse kerk waar hij zijn laatste rustplaats vond.
Meer informatie
Prijs:
14,99
Ledenprijs:
14,49
Geschatte levertijd: 2 - 3 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf 40,- voor ANWB-leden
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retourzending

Productinformatie

In de voetsporen van Rembrandt neemt je mee op ontdekkingsreis door het land van Nederlands grootste kunstenaar. In acht wandel- en fietsroutes verken je het landschap en de roemruchte steden van de Gouden Eeuw door de ogen van Rembrandt en zijn leerlingen. Je bezoekt intieme hofjes, stoere stadspoorten en imposante grachtenpanden en je leest over de intrigerende verhalen die achter deze gebouwen schuilgaan. De routes, opgesteld door drie kunsthistorici gespecialiseerd in de schilderkunst van de Gouden Eeuw, sturen je ook de musea in, om werk van Rembrandt en zijn beroemde tijdgenoten in het echt te zien.

Meer dan Rembrandt

Al wandelend of fietsend kom je niet alleen dichter bij het leven en werk van Rembrandt, maar ook bij dat van andere beroemde kunstenaars uit de Gouden Eeuw. Zo verken je Dordrecht en Delft door de ogen van Rembrandts leerlingen en is Frans Hals een van je tourgidsen in Haarlem. Samen met Rembrandt laten deze oude meesters je het land zien waar zij woonden en werkten. Je gaat met hen op pad door het weelderige landschap langs de Amstel en de prachtige duinen van Bloemendaal en je bezoekt met hen de roemruchte steden van de Gouden Eeuw, waar achter de indrukwekkende grachtenpanden, kerken en andere gebouwen de meest bijzondere verhalen schuilgaan. Ook ga je ontdekken dat wat op de schilderijen, tekeningen en etsen uit de 17e eeuw.

In samenwerking met de Vereniging Rembrandt is in het ANWB Café in Utrecht een podcast opgenomen waarin Hilbert Lootsma (Vereniging Rembrandt) en Valentijn Carbo (Vereniging Hendrick de Keyser) met elkaar in gesprek gaan over de grote meester. De podcast kun je hier terug luisteren en werd begeleid door Heleen de Geest, bekende ANWB filelezer.

Specificaties

Merk
ANWB
Artikelnummer
20012663
Binding
Paperback
Boek Categorie
Wandelgids
Boek Thema
Wandelen
Afmeting LxBxH
190 x 120 mm

Toon details