Kajuitmotorboten

Kajuitmotorboten variëren in ons land van eenvoudige stalen kruisertjes tot superjachten. 

Beide hebben diepe wortels in de Nederlandse jachtbouw. Maar het is vooral de stalen kruiser die uniek is in de wereld. Deze knikspant motorjachten, waarvan de romp is opgebouwd uit vijf staalplaten, hebben er mede voor gezorgd dat varen mogelijk werd voor iedereen.

In Nederland hoef je sowieso niet diep te investeren in een motorboot: zo goed als elke soort motorboot is te huur. Van eenvoudige kruisertjes tot grote motorjachten waar je met z’n tienen op past. Prijzen zijn vergelijkbaar met vakantiehuizen, maar met een boot kun je zelf je uitzicht kiezen!

Let er op dat je als beginner een goede instructie meekrijgt. Als je meer wilt weten over motorbootvaren, is het Handboek Motorboot Varen een aanrader. Op deze pagina vind je alles over varen in het buitenland, zoals regels omtrent het ICP en IPP.

Vaarvakanties met korting

Wist je dat je bij geselecteerde vaarreizen van de Waterkampioen een exclusieve korting van € 50,- ontvangt op de huur van een motorboot of zeiljacht? Bovenop bestaande kortingen! Denk eens aan een culinaire vaarvakantie in Frankrijk of ga lekker luieren op een zeiljacht in Griekenland.

Bekijk de mooiste vaarreizen