Midden-Limburg, de ideale plek voor watersport en waterrecreatie

Dat de rivier de Maas beschikt over veel watersportactiviteiten is voor veel mensen al bekend. Maar ook de Maasplassen zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je ook uitgebreid genieten van watersport en waterrecreatie.

De Maasplassen zijn een uitgestrekt aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen ontstaan door grindafgravingen. Met een oppervlakte van ruim 3000 hectare is het tevens het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Wat het gebied zo uniek maakt is dat je via de grensmaas België binnen kunt varen. Je kunt hier onder andere zwemmen, surfen en duiken. Ook de diverse moderne jachthavens, mooie dagstranden en uitstekende visstekken zorgen ervoor dat je je hier geen moment hoeft te vervelen.

Ontdek de omgeving

Als je een indruk wilt krijgen van de omvang en de schoonheid van de Midden-Limburgse wateren ontdek dan op je gemak de omgeving. Ook als je geen eigen boot of sloep hebt. Boot huren is ook altijd een optie, je kunt dit eventueel doen in combinatie met een korte opleiding of cursus.

Vaar je over de Maasplassen dan kun je op verschillende plaatsen langs het water stoppen om even te shoppen, bijvoorbeeld in Roermond, of om ergens te lunchen. Als je er een meerdaagse tocht van wilt maken maar geen zin hebt om op je boot te slapen dan zijn er ook voldoende hotels bij de jachthavens waar je kunt aanmeren.

Wat biedt Midden-Limburg nog meer?

Naast de activiteiten op en rond het water biedt Midden-Limburg nog zoveel meer. Geniet een dagje op het strand met het hele gezien, of ga lekker ontspannen vissen aan de waterkant. De omgeving van de Midden-Limburgse wateren lenen zich ook uitstekend voor mooie fiets- en wandelroutes. De diverse veerdiensten voor voetgangers en fietsers zorgen voor prima aansluitingen en stellen natuurliefhebbers in de gelegenheid te genieten bij de sfeerrijkste plekjes. Echte aanraders zijn de schilderachtige plaatsjes zoals het witte stadje Thorn en het vestingstadje Stevensweert. Deze twee plaatsjes kun je ook vanaf het water bereiken.

Kortom je hoeft je geen moment te vervelen in Midden-Limburg. Jong of oud, of je nu van rust of van spanning en sensatie houdt er is voor ieder wat wils.

Meer over Midden-Limburg en de Maasplassen.

Boot of kano huren

Tip: Waterkampioen vaarroute

Klein rondje Maasplassen