35-voeters getest - Slapen

Kun je goed slapen op de zeilboten?

Alle hutten van de vier zijn vergeleken. Bekijk hieronder hoeveel ruimte je hebt op de geteste zeilboten.

Slapen op de Bavaria

De meest riante hutten tref je op de Bavaria. Net als in de salon heb je in de voor- en achterhut stahoogte (om en nabij de 190 cm) en in beide hutten heb je flink de ruimte om je bijvoorbeeld staand of - op de handige bankjes - zittend om te kleden. Het voorbed is ruim twee meter lang en op zijn grootste breedte bijna 220 cm.

Slapen op de Beneteau

Bij de Beneteau is het voorbed met zijn lengte van 197 cm en breedte van 170 cm (en 140 cm op schouderhoogte) een stuk kleiner, maar in de ‘Daysailer-’ of ‘Weekender’-variant heeft het bed vanwege het open voorschot ook een andere functie. Hier kunnen de kids bijvoorbeeld lekker voorin een boekje lezen of gamen, terwijl ze toch gewoon in dezelfde ruimte zijn als de anderen. De Cruiser-uitvoering heeft wel een gescheiden voorhut. Het bijzondere van de Océanis is echter juist dat open schot, dus kijken we vooral hoe deze variant uitpakt.

Slapen op de Jeanneau

Overigens heeft de Jeanneau een hoofdschot met een dubbele deur en dus brede doorgang, maar dat heeft niet hetzelfde effect als op de Océanis. De Jeanneau heeft drie hutten met stahoogte (188 cm) en bedden die overal lang genoeg zijn (2 m), maar in de achterhutten wel wat smal (140 cm).

Slapen op de Hanse

De bedden op de Hanse zijn net zo lang als op de Jeanneau, maar in de achterhut is het bed iets breder (150 cm). De voorhut van de Hanse is ruimer en lichter dan die op de Jeanneau, maar de achterhut is juist weer wat donkerder. Dat laatste komt door de vluchtluiken die alleen bij de Jeanneau handig onder de kuipbanken zitten. Dat geeft niet alleen lucht maar ook licht in de achterhutten.