35-voeters getest - Interieur

De gangmaker op interieurgebied in deze groep is de Beneteau met de flexibele indeling: Nauta Design bedacht een daysailer, weekender of cruiser-versie voor 1 boot.

Interieur Beneteau Océanis 35

De drie opties voor een boot was in eerste instantie voor de eerdere 38 Oceanis bedacht, later ook op de 35. De daysailer heeft geen gesloten hut (wel een open liggelegenheid in de voorpiek) en bij de weekender en de cruiser kun je kiezen voor 2 of 3 hutten. Ook de andere drie boten bieden de keus tussen 2 of 3 hutten. Handig: thuis al de bagage inpakken, de tas naar de boot rollen en ophangen (foto 1).

Interieur Bavaria 37

Kies je op de Bavaria voor 2 hutten, dan is er een aparte navigatietafel (foto 2). In de driehutsoptie zit je achterstevoren aan het uiteinde van een langsbank. Mahonie is standaard. Alle luiken en ramen hebben blindering en horren. De Bavaria heeft een riante natte cel in de uitvoering met een achterhut (foto 3).

Interieur Hanse 345

Ook het houtwerk in de Hanse is mahonie, zijdeglans gelakt. Ook de deuren en sponningen zijn mahonie; de deuren zijn een sandwichconstructie. Op de Hanse kan het raampje boven het fornuis open (foto 4).

Interieur Jeanneau Sun Odyssey 349

Het houtwerk op de Jeanneau komt uit de cnc-machine en oogt kariger dan in de Bavaria. De langsbanken worden naar voren erg smal. Beide achterkajuiten hebben vluchtluiken, met ventilatiepaddestoelen; veel licht, lucht en een ontsnappingsroute. De Jeanneau heeft als opvallende feature een opklapbare navigatietafel (foto 5).