Vaarroutes Rotterdam

Stad in beweging

Een stad die allang over nationale rivaliteiten heen is gestapt en het vizier onbeschaamd op de wereld heeft staan. Rotterdam is goed bereikbaar vanaf het water en onder andere een ideale tussenstop richting de Zeeuwse wateren.

Relaxen op de Rotte

Vanaf de Nieuwe Maas vaar je dwars door Rotterdam en vervolgens langs de randen van de stad de natuur in. De motorbootroute gaat vanuit de stad de polder in. Als de Hennipsloot bij Zevenhuizen eenmaal is gebaggerd, kun je via de Hollandse IJssel terug naar Rotterdam. Vanaf de jachthaven ligt een wereldstad aan je voeten! Op dit moment doet Recreatieschap Rottemeren onderzoek naar de ervaringen van watersporters en andere recreanten rond de Rotte. Deel jouw ervaring en mening via de enquête.

Rondje Rijnmond

We zullen het niet te veel romantiseren: op rivieren als de Noord, Oude Maas en Nieuwe Maas ontkom je niet aan de grote beroepsvaart. Toch maakt de veelzijdigheid de ronde erg de moeite waard en kan het op sommige plekken, zoals op de Oude Maas, soms heel rustig en goed toeven zijn.

Download de vaarroutes bij Rotterdam (pdf)

Handige producten bij de vaarroute

Met de ANWB Waterkaarten en Wateralmanak ben je op de hoogte van alle vaargegevens en brug- en sluistijden.