Varen door Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden

Overijssels Venetië

In het Overijsselse WaterReijk vaar je in Giethoorn in een traditionele punter door een labyrint van kanalen en grachten, passeer je rietgedekte boerderijen en charmante huisjes en meer je eenvoudig aan bij een terras. Bovendien dobber je zo in Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Als de zon schijnt, nemen waterliefhebbers bezit van Giethoorn en omgeving. Niet voor niets heeft het de bijnaam ‘Hollands Venetië’. Hier gaat het vervoer niet over land, maar te water. In fluisterbootjes, sloepen, rondvaartboten, kano’s, AquaBubbles en SUP’s. Maar bovenal per punter; de kenmerkende open platbodems waarmee gondeliers met behulp van een lange punterstok over de Canal Grande van Giethoorn varen. Wil je zelf gondeliertje spelen? Een punter is zo geregeld.

Culinair en cultureel Giethoorn

Ook aan de inwendige mens is in Giethoorn en omgeving gedacht. Langs het water barst het van de restaurants en terrassen. Meer aan en probeer de typische streekgerechten uit, zoals gebakken paling en eendenborstfilet. Genoeg gesmuld? Bezoek dan een van de vele interessante musea. Museum Boerderij ’t Olde Maat Uus bijvoorbeeld. In deze Giethoornse boerderij uit omstreeks 1800 ontdek je hoe het leven er toen aan toeging.

Varen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Op een mooie dag kan het vrij druk worden in Giethoorn. Stiller is het in het nabijgelegen Nationaal Park Weerribben-Wieden. In dit uitgestrekte moerasgebied regeert de natuur. Kijk daarom niet raar op als je opeens een knagende otter tegenkomt, of de zeldzame zwarte stern ziet vliegen. Wil je wat meer weten over de ontstaansgeschiedenis van dit bijzondere natuurgebied? In bezoekerscentrum Ossenzijl raak je helemaal op de hoogte. Tevens the place to be om een kano of (fluister)punter te huren.

Meer weten? Kijk dan op:
www.giethoorn.com
www.np-weerribbenwieden.nl

Misschien ook interessant

Boot huren
Jachthavens in Nederland