Vaarroutes

De mooiste vaarroutes

Trek lekker eropuit!

De leukste vaarroutes vind je bij de ANWB. De redactie van de Waterkampioen stippelt veel vaarroutes uit door Nederland en het buitenland, die jij vervolgens zelf ook kunt varen. Interesse in Friesland, Zuid-Holland of een andere provincie? Laat je hier inspireren voor je volgende trip!

Uitgelicht: de meest populaire vaarroutes

Middelseeroute - Simmer in Fryslân

Middelseeroute - Simmer in Fryslân

Zomervakantie in Friesland betekent: skûtsjesilen, fierljeppen, kaatsen en de Sneekweek. Je vindt hier ook rust op de herstelde Middelseeroute in het hart van de provincie.

Gorinchem - Tussen Linge en Biesbosch

Gorinchem - Tussen Linge en Biesbosch

Gorinchem is een vestingstad met een gezellig centrum. Het is een ideaal vertrekpunt vanwege de vele afwisselende en boeiende vaarroutes.

Vaarroutes per provincie in Nederland

Vaarplannen? Bereid je voor

Vaarplannen? Bereid je voor

Stremmingen en scheepvaartberichten

Onderhoud, werkzaamheden, afgesloten vaarwegen, je kunt maar beter van tevoren weten of ze jouw doorvaart belemmeren. Raadpleeg de kaart en plan je vaartocht.

Boot huren

Boot huren

Een dagje het water op of een vaartocht van een paar dagen, overal in Nederland kun je wel een boot huren. Waar en hoe lees je hier.

Vaarroutes in het buitenland

Reisverhalen en vakanties

Reisverhalen en vakanties

In de Waterkampioen verschijnen maandelijks de mooiste reisverhalen. Wie weet zit jouw droomvakantie er wel tussen! Neem een kijkje en ontdek mooie aanbiedingen.