Marker Wadden Expeditie

Op het Markermeer wordt momenteel door Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en Boskalis hard gewerkt aan de Marker Wadden, een archipel van vijf nieuwe natuureilanden. Het hoofdeiland is vanaf 2018 vrij toegankelijk voor iedereen, maar via de Marker Wadden Expeditie kun je al voet aan wal zetten.

Sneak preview

Wil je net als de beroemde ontdekkingsreiziger Abel Tasman dit nieuwe stukje Nederland nu al ontdekken? Dat kan in het weekend van 23 en 24 september! Je kunt dan met NAUPAR meezeilen naar de eilanden op de prachtige driemaster Abel Tasman en als één van de eerste voet aan wal zetten voor een sneak preview!

Vertrek vanaf Lelystad

Vanaf half elf kun je inschepen in de Bataviahaven in Lelystad. Je wordt verwelkomd met een kopje koffie of thee en om elf uur vaart de Abel Tasman uit. Wil je meehelpen met het hijsen van de zeilen, dan mag dat! En anders pak je lekker een boek, geniet je van de (klein)kinderen of doe je gewoon lekker niets.

Om elf uur gaan de trossen los en vaart het schip richting Marker Wadden. Rond 12.00 uur is de lunch en de verwachte aankomsttijd is 13:00 uur (afhankelijk van de wind). Als iedereen stevige schoenen aan heeft (meenemen dus!), kan de expeditie beginnen! Op het nog onontgonnen land staan diverse mensen van Natuurmonumenten die u alles kunnen vertellen over de interessante nieuwe eilanden in aanbouw.

Na een stevige wandeling door het losse zand en na alles grondig te hebben verkend is het rond 15:00 uur weer tijd om terug te zeilen. Niet veel later komt de bediening langs met borrelhapjes en rond 17:30 uur kom je na deze fantastische ontdekkingstocht weer terug in Lelystad.

Arrangement

Ga je mee met de Abel Tasman voor een mooie zeilcruise? Bekijk hieronder de prijzen. Deze cruise vertrekt 23 en 24 september. Per cruise is er plaats voor maximaal 100 personen.

  Normaal ANWB-leden

Volwassenen

€ 45,- € 39,-
Kinderen van 4 t/m 14 jaar € 22,50 € 18,50

De reis vindt alleen doorgang bij voldoende deelnemers.

Prijs inclusief:

  • Vaartocht op één van de grootste driemaster van Nederland
  • Koffie, thee bij ontvangst
  • Lunch
  • Borrelhapjes

Bekijk dit arrangement

Bekijk onze andere arrangementen

Een boot huren voor een middagje of voor een aantal weken, met of zonder overnachting: je vindt je vaararrangement bij de grootste verhuurvloot van Nederland. Of je ervaren bent of voor het eerst wilt gaan varen, onze vriendelijke HISWA bootverhuurders helpen je veilig het water op. Je kunt deze arrangementen direct boeken. Exclusief voor leden van de ANWB.  

Zoek een vaararrangement