Helly Hansen introduceert zomercollectie 2018

Het Noorse kledingmerk Helly Hansen introduceert nieuwe outdoor-kleding. De zeilkleding voor 2018 wordt uitgebreid met diverse jassen, broeken en tussenlaagkleding.

De nieuwe collectie is deels geïnspireerd op de zeilkleding die Helly Hansen ontwierp voor topzeilers als Thomas Coville en de SCA- en Mapfre-Volvo Ocean teams.

Dit jaar is het 140 jaar geleden dat de Noor Helly Juell Hansen werd geboren. Als zeekapitein ging hij oliegoed produceren omdat hij niet tevreden was over de toepasbaarheid van de bestaande kleding. Helly Hansen is in die tijd uitgegroeid tot een miljardenbedrijf, met drie kledinglijnen: Sport, Professionals en Workware. Ervaring die wordt opgedaan in samenwerking met professionals op het water, maar bijvoorbeeld ook in de bergen, kun je volgens het bedrijf terugzien in het ontwerp van de consumenten-kledinglijnen.

Zeekleding

Een van de nieuwe introducties voor de zomer van 2018 is het Aegir H2Flow Jacket en de Aegir H2Flow Salopette die samen een ademende en comfortabele middenlaag moeten vormen voor extreme zeilers. De Aegir Flow is gebaseerd op de inzichten van de Franse solozeiler Coville die met zijn 49 dagen 3 uur en 7 minuten het wereldrecord solo rond de wereld verpulverde. Het nieuwe Skagen Offshore Race Jacket van Helly Hansen - die zowel in een mannen-  als in een specifieke vrouwenuitvoering verschijnt - is vooral bijzonder vanwege het verstelbare gezichtsmasker. Aan dat masker heeft het Noorse kledingmerk naar eigen zeggen meer aandacht besteed dan aan welk ander onderdeel dan ook. Verder is er het nieuwe 'Salt Flag Jacket', dat ontworpen is met klassieke nautische kleding in gedachten.

Basislaag

Als producent van verschillende soorten outdoor-kleding, is er ook een nieuwe basislaag ontwikkeld onder de naam 'HH Meringo Light'. Het gaat om een volledige lijn van lichtgewicht onderkleding, gemaakt van 100 procent Meroni-wol. De nieuwe zomerlijn wordt aangevuld door de nieuwe Lifa Active Light ademende basislaag, die ook bescherming moet bieden tegen de zon, een eigenschap waar volgens het bedrijf steeds meer vraag naar is.

Verder wordt de collectie van Helly Hansen aangevuld met nieuwe (lichte) schoenen en accessoires, zoals de nieuwe 50 liter HellyPack Bag die van buiten een gewone duffelbag is, maar vol zit met allerlei vakken om je bepakking te organiseren.

Meer informatie: hellyhansen.com