Wedstrijdzeilers starten nieuwe regatta in Kroatië

Een groep Nederlandse wedstrijdzeilers heeft de Dutch Sailing Regatta opgericht, een regatta die iets weg heeft van de Heineken Regatta, maar dan op een paar uur vliegen van Nederland.

De eerste editie van de Dutch Sailing Regatta wordt van 9 tot en met 16 juni gehouden in Kroatië. Uitgangspunt is dat er gezeild wordt met identieke wedstrijdjachten. "Na jarenlang verschillende regatta's gevaren te hebben in binnen- en buitenland misten we een regatta waarin een goed walprogramma gecombineerd wordt met echt wedstrijdzeilen", zegt de organisatie in een persberbericht. "Ons doel is om mensen een week volledig te ontzorgen op een ongedwongen manier."

De deelnemende teams zeilen gedurende vier dagen in drie verschillende eenheidsklassen. Iedere racedag start met een korte wedstrijd. In de middag wordt er een langebaanwedstrijd gezeild naar een nieuwe bestemming. De race bezoekt in totaal vier leuke plaatsen om ook het vakantiegevoel te voeden.

Walprogramma

Deelname aan de regatta is meer dan alleen sportief zeilen. Het sociale programma is voor alle deelnemers uitstekend verzorgd, volgens de organisatie. Tijdens de dagelijkse prijsuitreiking is het happy hour en zijn drinks inclusief. “Wij vinden het belangrijk dat er een gezellige sfeer hangt. Dat heb je al snel met zeilers, maar wij verzorgen een mooie setting waarin iedereen na de wedstrijden samenkomt,” vertelt initiatiefnemer Lars. “Wedstrijdzeilen is meer dan alleen op het water zijn, daar hoort ook bij dat je aan het eind van de dag je ervaringen kunt delen en mensen leert kennen op een ontspannen manier. Halverwege de week organiseren we een Beach BBQ voor alle deelnemers. En we sluiten de regatta af met een closing diner party.”

Race mee

De teams hebben de keuze uit twee type jachten, een 38 en een 55 voet racejacht. Met het 38 voet wedstrijdjacht kan er worden ingeschreven met en zonder spinnaker. Deelname aan de regatta is mogelijk met een compleet team of als individu. De deelnemers die zich individueel aanmelden zeilen onder begeleiding van een ervaren wedstrijdschipper en vormen samen een team. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving.

Flottielje Kroatië

Is wedstrijdzeilen niets voor jou, maar wil je wel gezellig met een groep boten een mooie tocht maken in Kroatië? Denk dan eens aan een flottielje. Bij een flottielje zeil je onder begeleiding van een moederschip. Je krijgt iedere ochtend een briefing over het weer en de route die je gaat varen en je wordt geholpen met aanleggen en wegvaren. Wij probeerden hoe het is om mee te doen aan een flottielje.