Lexus onthult sensationele speedboot

Van de weg naar het water

Lexus, het merk dat we vooral kennen van de luxueuze bolides, gaat het water op. Donderdag werd de allereerste – unieke – speedboot onthuld nabij het Amerikaanse Miami Beach. Vooral het futuristische design van de Lexus Sport Yacht maakt indruk.

Toch heeft Lexus niet alleen ingezet op het ontwerp. De Japanse autofabrikant wil bewijzen dat het naast snelle auto’s ook snelle jachten kan maken. En met succes; de boot bereikt dankzij een dubbele 5,0 liter V8-motor een snelheid van 43 knopen (80 kilometer) per uur.

Lichtgewicht

De Lexus Sport Yacht is snel om een reden. De boot bestaat deels uit Carbon-Fiber Reinforced Plastic (CFRP), wat al eerder werd gebruikt voor de carrosserie van de luxueuze Lexus-sportwagen LFA. De boot is hierdoor bijna duizend kilo lichter dan andere speedboten.

Stijlvol en luxe

Natuurlijk is de boot uitgerust met de nieuwste, meest stijlvolle gadgets. De kapitein heeft via een groot touchscreen toegang tot GPS-navigatie, onderwatersonar en radar. Op het jacht is plek voor maximaal zes man, maar wanneer de kapitein zijn armleuningen ‘uitklapt’ is er plek voor twee extra genodigden.

Concept

Slecht nieuws voor wie nu denkt komende zomer de blits te kunnen maken met dit bootje. Het gaat om een conceptversie en Lexus is niet van plan deze boot te verkopen. Maar, nu de eerste is geproduceerd zullen er vast meer komen…