Team AkzoNobel in thuishaven Scheveningen

Schipper Simeon Tienpont van Team AkzoNobel is maandagavond met zijn VO65-raceboot aangekomen in Scheveningen. De komende weken bereidt het team zich vanuit de thuishaven voor op de Volvo Ocean Race 2017-2018.

“Ik ben er trots op dat ik als schipper van Team AkzoNobel in Nederlandse wateren zeil,” aldus Tienpont. “De overtocht van Lissabon naar Scheveningen was door de weersomstandigheden uitdagend. Vier dagen met de wind pal in het gezicht, de stroming in het Kanaal, hoge golven en ijskoude omstandigheden. Een mooie test voor de potentiële teamleden.”

Zeilrace

Team AkzoNobel was in juli 2016 het eerste team dat zich aanmeldde voor de komende Volvo Ocean Race. De race is een van de meest prestigieuze zeezeilraces ter wereld en doet in de komende editie elf steden op vijf continenten aan.

Uitvalsbasis

“Het is fantastisch nieuws dat team AkzoNobel Scheveningen heeft gekozen als uitvalsbasis,” aldus Karsten Klein, wethouder stedelijke economie, zorg en havens in Den Haag. “Zo’n mooi schip hier aan de kade is een verrijking voor de haven. Ik heet team AkzoNobel van harte welkom en wens hen veel succes bij de voorbereiding op de Volvo Ocean Race.”

Meer informatie over Team Akzonobel vind je hier
 

Misschien ook interessant

Noors hybride cruiseschip: 20% brandstofbesparing

Kerst in de Domstad

Vincent en Bert op de METS