Boot kopen

Wil je een boot kopen?

Je hebt plannen om een boot te kopen. En of je hier nu wel of geen ervaring mee hebt, het is goed om je zo volledig mogelijk te laten informeren. De ANWB helpt daarbij en biedt betrouwbaarheid en zekerheid. Daar staat de ANWB immers voor.

Vind je droomboot

De ANWB staat al jaren voor betrouwbaarheid, zekerheid en hulpvaardigheid.Wij bieden een ultiem platform om je boot te kopen. In de botenmarkt van ANWB en Yachtfocus vind je een zeer ruim aanbod tweedehands boten.
Naar botenmarkt

Boot gevonden? De ANWB helpt in de praktijk

Een boot kopen is spannend. Een boot is een product met een levende ziel waarvan je (hopelijk) gaat houden. Er kan zelfs sprake zijn van liefde op het eerste gezicht! En juist in die roes is het belangrijk dat je iemand naast je hebt die een nuchtere kijk op de zaken biedt. Door bij de aankoop van een boot goed te blijven nadenken, voorkom je de kans dat de beoogde aankoop zowel in technisch, financieel als emotioneel opzicht een deceptie wordt. Het is immers de bedoeling dat je alleen maar plezier beleeft aan je boot en de kans op ergernis of financiële tegenvallers zo klein mogelijk maakt. De ANWB staat je graag bij met het maken van je keuzes. 

Tip: teken eerst een modelovereenkomst

Voor het kopen van een gebruikte boot raden wij aan een modelovereenkomst te tekenen met de verkopende partij. Dan sta je nooit voor verrassingen die niet in de overeenkomst besproken zijn.

Wat zijn je rechten en plichten bij een aankoop?

Een pleziervaartuig kopen verloopt helaas niet altijd even plezierig. Het vaartuig wordt bijvoorbeeld later geleverd dan je hebt afgesproken. Of de prijs is tussentijds ineens verhoogd. Maar wat zijn je rechten en plichten? Wat mag wel en wat kan gewoonweg niet? Er zijn veel zaken die van belang zijn om te weten wanneer je een nieuw vaartuig koopt van een professionele verkoper.

HISWA-voorwaarden

Bij het kopen van een vaartuig bij een bedrijf aangesloten op HISWA, zijn de HISWA-voorwaarden van toepassing. In deze voorwaarden zijn de rechten en plichten van zowel de verkoper als koper terug te vinden, zoals plichten over levering, betaling en verzekering. De HISWA-voorwaarden zijn tot stand gekomen in samenwerking met de ANWB.

Lees meer informatie van ANWB Rechtshulp

Voordelen van de ANWB Bootverzekering

  • Zeer aantrekkelijke premie
  • Geen eigen risico voor boten tot € 50.000,-
  • No-claim korting tot 40%
  • 3 jaar aanschafwaardegarantie

Bereken je premie