Sloep huren

Het is vanuit ons perspectief moeilijk voor te stellen, maar sloepvaren is buiten Nederland nauwelijks bekend. Maar hier is het razend populair, variërend van varen in originele, grofstoffelijke reddingssloepen tot glanzende, nieuwgebouwde exemplaren.

De essentie van sloepvaren is om in goed gezelschap te genieten van de omgeving, zonder veel gedoe. Een sloep is gemakkelijk te varen en vergt in de meeste gevallen niet al te veel onderhoud, met name elektrische sloepen. Ook handig: voor het overgrote deel van de sloepen heb je geen vaarbewijs nodig. Een vaarbewijs is alleen nodig voor een boot die langer is dan vijftien meter of op de motor sneller kan varen dan twintig kilometer per uur.

Voorbereiding

Dit alles maakt de sloep een type boot dat bij uitstek geschikt is om een dag te huren. Zeker voor beginners. Toch zijn er best wat dingen om rekening mee te houden, zeker als je nog niet (goed) kunt varen.

26 tips voor een zorgeloze vaartocht

Veel mensen denken dat hun aansprakelijkheidsverzekering het wel vergoedt als ze schade varen. Toch dekt deze verzekering lang niet alles op het water. Dit moet je weten over aansprakelijkheid bij het huren van een sloep.

Vaarroutes

Weet je nog niet waar je wilt varen? De redactie van de Waterkampioen stippelt de mooiste vaarroutes uit, die jij vervolgens zelf ook kunt varen. Zoals in het Groene Hart: een van de meest gevarieerde vaargebieden van het land.

Bekijk vaarroutes

Op sloepennetwerk.nl vind je ook leuke sloeproutes.