Boot huren in Amsterdam

Al ruim vier eeuwen oud: de wereldberoemde grachten van Amsterdam. De schoonheid van de hoofdstad is prachtig te zien vanaf het water. Alle reden dus om in Amsterdam een boot te huren.

De pakhuizen aan de nieuw gegraven grachten werden tijdens de Gouden Eeuw steeds groter en uitbundiger. Trapgevels, klok- en halsgevels met ornamenten zijn nog altijd te bewonderen. Ook kun je nog een hijsbalk zien aan vrijwel elke gevel, vroeger voor de goederen die vanaf de vrachtschepen hoog in de pakhuizen moesten worden gehesen en tegenwoordig nog altijd gebruikt voor huisraad.

Werelderfgoed

De Amsterdamse grachtengordel is zo uniek dat de UNESCO in 2010 het gebied op de Werelderfgoedlijst plaatste. Nog een reden om een boot te huren in Amsterdam en zelf de verschillende grachten te bevaren. De hoofdstad heeft 165 grachten met een totale lengte van ongeveer 100 kilometer. Vele zijn bevaarbaar. Dat is de reden dat je de drukke stad uitstekend kan bekijken vanaf het water, lekker ontspannen in een boot.

Centrum van Amsterdam

Je zou voor een rondvaartboot kunnen kiezen, maar leuker is een boot huren in Amsterdam. Lekker op de bonnefooi tuffen over de Keizersgracht, de Herengracht, de Prinsengracht, de Singel, de Oude Schans. Het centrum van Amsterdam trekt als een trage film aan je voorbij. De fantastische aanblik wordt af en toe onderbroken door een van de tachtig bruggen die de Amsterdamse grachtengordel rijk is.

Torensluis

De oudste nog bestaande brug ligt over de Singel: brug 9, ook wel bekend als de Torensluis. Deze karakteristieke boogbrug met drie bogen is met 42 meter de breedste van de stad.

Bootverhuurders in Amsterdam

 

Naam Plaats Telefoon
Adam's Boats Amsterdam 06 - 14 31 64 65
Amsterdam Boats B.V. Amsterdam 020 - 624 76 35
Amsterdam Boothuur B.V. Amsterdam 020 - 261 18 66
Boats4rent Amsterdam 06 - 26 32 64 20
Boaty Amsterdam 06 - 27 14 94 93
Canal bike Amsterdam 020 - 217 05 00
Canal Motorboats Amsterdam 020 - 422 70 07
Jachthaven Nexus Amsterdam 020 - 642 20 62
MokumBoot Amsterdam 020 - 210 57 00 
Watersportcentrum Sloterplas Amsterdam 020 - 617 58 39

 

Zeker bekijken

Wat mag je niet missen als je een sloep huurt in Amsterdam:

  1. De huizen aan de Beulingsloot staan direct aan het water, of eigenlijk in het water. De Beulingsloot is een van de oudste en kortste grachten va Amsterdam en verbindt de Singel met de Herengracht. Ertegenover ligt het museum Het Grachtenhuis, waar je de ontstaansgeschiedenis van de grachtgordel kunt bekijken.
  2. Een van de weinige art-nouveau panden in Nederland: Astoria, in 1904-05 gebouwd voor de eerste Hollandsche Levensverzekeringbank. Het 37 meter hoge Astoria staat op de hoek van de Keizersgracht en de Leliegracht.
  3. Op de Brouwersgracht, waar het graven van de Prinsengracht, de Keizersgracht en de Herengracht begon, startte ook de bouw van de pakhuizen. Nu zijn dat luxueuze appartementen. De Brouwersgracht bevindt zich aan de noordwestelijke zijde van het centrum.
  4. Het ultieme terras aan het water, middenin de Jordaan: Café ’t Smalle Drinken aan de Egelantiersgracht, vlakbij de Brouwersgracht. Afmeren kan, maar volgens de website is ‘negen van de tien keer iemand u voor geweest’.
  5. De korte Passeerdersgracht, een zijgracht van de Prinsengracht. Vernoemd naar een ooit op deze plek gevestigde passeerderij (= leerlooierij).
  6. Over de Singelgracht vaar je langs het Rijksmuseum met een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis. Vroeger was deze gracht de rand van de stad.
  7. Het Koninklijk Theater Carré is gebouwd in classicistische stijl en ligt aan de Amstel, tegenover de Amstelsluizen. De sluizen werden onder meer aangelegd voor het verversen van het grachtenwater.
  8. De Amstelhof uit 1681 was ruim driehonderd jaar een rusthuis voor bejaarden. Nu huisvest het gebouw museum de Hermitage. Gelegen aan de Amstel tussen de Nieuwe Herengracht en de Nieuwe Keizersgracht.

Onze tips voor aan boord

ANWB Waterkaart Amsterdam, met jachthavens, brandstofverkooppunten en de bevaarbaarheid van het vaarwater.
Vaarroutes Amsterdam, met de 10 mooiste routes door Amsterdam en omstreken (alleen online).
Handig Travel & Co watertonnetje met een inhoud van 3,6 liter. De ton is lucht- en waterdicht, blijft drijven en is geschikt voor levensmiddelen.
Zwem- en reddingvesten voor kinderen en volwassenen.
Sinner brilkoord. Nooit meer zorgen maken dat je bril in het water valt, want dit brilkoordje blijft gewoon drijven.

Misschien ook interessant

Huurtips