Wandelroutes app: top 6

Een telefoon meenemen tijdens een wandeling is niet alleen veilig, maar ook erg leuk. Er zijn steeds meer wandel- en natuurgerelateerde apps te vinden waar je een wandeling nog veel leuker mee kunt maken. Wij kijken welke apps het leukst zijn, wat is jouw favoriet?

Er bestaan verschillende apps die wandelroutes verschaffen en die dus erg gemakkelijk zijn om mee te nemen tijdens het wandelen. Onze favoriet is de app van Natuurmonumenten.

Natuur Routes van Natuurmonumenten

Ontdek de natuurgebieden van Nederland. De app biedt een ruime keuze van bijna 300 wandel- fiets en kanoroutes door heel Nederland. Pluspunten van deze app zijn dat hij erg gemakkelijk in gebruik is en de routes soepel verlopen, vrijwel zonder vertraging. Het leukste van deze app is dat je informatie over de route en de omgeving van boswachters krijgt. Zo leer je interessante dingen tijdens het maken van een mooie tocht.

Meer informatie & download de app

HollandRoute App

Deze app brengt je naar erfgoedlocaties in Metropoolregio Amsterdam en geeft gratis toegang tot 60 routes waaronder 28 wandelroutes. Een groot voordeel van deze app is dat die helemaal gratis is en je de routes offline kunt bekijken. Je hebt dus geen internet abonnement nodig! Elke route heeft een thema waardoor een wandeling nog leuker wordt.

Meer informatie en download de app

Beleefroutes

In deze app vind je twintig wandelroutes met allemaal bevelenissen onderweg. Er zijn Gidsroutes, Verhalenroutes, Quizroutes en Kinderroutes. De routes zijn opgezet als beleefroutes: onderweg krijg je signalen als er bijzondere dingen zijn: allerlei leuke weetjes, anekdotes, informatie, een kwis of een spelletje. Het zijn leuke wandelingen om met het gezin te maken.

Meer informatie en download de app

Klompenpaden

Wandelen over klompenpaden is een aanrader, je wandelt namelijk over boerenland en landgoederen op de mooiste plekken in Utrecht en Gelderland. Geniet van de rust en ontdek met deze app de verhalen van de streek via filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten. De wandelingen zijn tussen de 5 en 15 kilometer.

Meer informatie en download de app

Route.nl

Als je van veel keuze houdt, dan zit je goed met de app route.nl, want in deze app vind je meer dan 1200 wandelroutes in Nederland. Je kunt filteren op provincie en afstand en zo een geschikte route uitkiezen. Met de app bij de hand zul je nooit meer verdwalen. De route.nl app is gratis en beschikbaar voor iPhone, Android en tablet. Wil je echter gesproken navigatie of de app kunnen gebruiken zónder reclame? Dan moet je de premium versie nemen en jaarlijks een bedrag betalen.

Meer informatie en download de app

Vitens Wandelapp

Voordat water bij jou uit de kraan stroomt, legt het een hele route af. Die begint in de mooiste natuurgebieden, die ons land rijk is. In de Vitens Wandelapp vind je wandelroutes door deze gebieden in de provincies Utrecht, Friesland, Overijssel, Flevoland en Gelderland.

Tijdens iedere wandeling leer je meer over het waterwingebied en de omgeving. Ieder gebied heeft een uniek verhaal en is erg verschillend. Zo wandel je bijvoorbeeld door veenlandschappen, stadsparken en zandduinen.

De kans is groot dat je onderweg ook dieren tegenkomt. Op de routes vind je onder andere Schotse Hooglanders, salamanders, reeën en veel verschillende vogelsoorten. De app is gratis beschikbaar voor IOS en Android.

Meer informatie & Download de app

Andere apps voor tijdens het wandelen

Bekijk de natuurapps

Bekijk de bewegingsapps