Wandeltips

Wandeltips

Start je wandeling bij de ANWB. Hier vind je alles om optimaal te genieten van je wandeling: handige wandelapps, tips tegen blaren en nog veel meer.

Optimaal genieten van je wandeling

Wandelen is goed voor een mens. Heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur om je heen. Maar wat als je altijd op hetzelfde stukje gaat wandelen en je dat zat begint te raken, of als je eens een ander soort omgeving wilt ontdekken. Wij zijn er om je te helpen een mooi nieuw wandelgebied te ontdekken en je daarbij te voorzien van alle gemakken. Tips voor de beste wandelapps, goede wandelschoenen, mooie gebieden... We wensen je een fijne wandeling!

De beste wandeltips

Blaren behandelen, voorkomen & genezen

Blaren behandelen, voorkomen & genezen

Zelfs de meest geoefende wandelaars hebben er wel eens last van. Ontdek hier tips tegen blaren.

Wandeluitrusting

Wandeluitrusting

Er is geen slecht weer, wel een slechte uitrusting. Met de juiste wandelkleding kun je wandelen in de stralende zon én trotseer je een fikse regenbui.

Wandelschoenen

Wandelschoenen

Nieuwe wandelschoenen nodig? Het is lastig om in al het aanbod jouw perfecte match te vinden, want wandelschoenen zijn er in alle soorten en maken. Wij geven tips.

Plezier voor ieder kind

Plezier voor ieder kind

Wil je wandelen een feestje maken voor kinderen? Wij hebben handige tips!

Apps tijdens het wandelen

Apps tijdens het wandelen

Er zijn steeds meer wandel- en natuurgerelateerde apps waarmee je je wandeling nog leuker kunt maken! Ontdek de leukste en handigste.