Wandelroute: winterwandeling Bloemendaal

Lege stranden, eindeloze duinen en dorpse gezelligheid. Wie op een mooie dag naar Bloemendaal rijdt voor een lange winterwandeling is met gemak een hele dag zoet.

Deze wandelroute begint en eindigt bij het station Santpoort-Noord. Heel handig: vlak ernaast kan je parkeren. De wandeling is 9,5 kilometer lang en duurt ongeveer tweeënhalf uur.

Tijdens de winterwandeling

Al wandelend zie je meer; je hebt de tijd om je omgeving helemaal in je op te nemen. Tijdens deze wandeling zal je zeker de trekvogels en Schotse Hooglanders spotten aan het Vogelmeer. Degene die wat cultureler is ingesteld kan onder meer het lieflijke dorpskerkje bezoeken of funshoppen. Dit gebied is ieder jaargetijde mooi, maar komt het best tot z'n recht tijdens de herfst en winter.

Wandelroute Bloemendaal

Bloemendaal in 8 tips

1. Exotische sferen
Hoe guur het buiten ook is, binnen bij strandtent San Blas is het lekker warm en exotisch. Het interieur is geïnspireerd op Panama: kleurrijke kussens en fraaie reisfoto’s.

2. Vogels en Schotse Hooglanders
In de wintermaanden is het Vogelmeer een favoriete plek voor trekvogels. Maak een korte of lange wandeling rond dit rustige duinmeer. Schotse Hooglanders kom je hier zeker tegen!

3. De Kennemerduinen
Start je duinwandeling bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen aan de Zeeweg. Het centrum organiseert het hele jaar door excursies en evenementen.

4. Funshoppen in Bloemendaal -Dorp
Je verwacht het misschien niet, maar je kunt heerlijk shoppen in dit dorp. Leuke cadeautjes vind je bij Seel op Bloemendaalseweg 52 en bij Ris op nr. 53. Italiaans smullen: Passie voor eten op nr. 41.

5. Mis het schattige kerkje niet !
Als je de winkelstraat helemaal uitloopt, kom je vanzelf uit bij het mooie kleine dorpskerkje. Dit 17de-eeuwse monument met gebrandschilderde ramen, doet nog altijd dienst als kerk.

6. Rondje hertenkamp
Onder de hoge bomen van het Bloemendaalse bos ligt een prachtig historisch hertenkamp. Eigenlijk is het een complete kinderboerderij met geiten, kippen en zelfs een koe en een zwarte zwaan.

7. Pannenkoekenhuisje
En als je je afvraagt wat dat voor leuk Hans en Grietje-huisje is, vlak naast het hertenkamp? Dat is het historische pannenkoekenhuisje Kidshen & co met knusse huiskamersfeer. Het is prachtig verbouwd en in het pannenkoekenhuisje zit een bistro. Reserveren wordt aangeraden.

8. Bijzonder lunchen bij Le Fleurie
Bijzonder lunchen kan bij Fleurie in de dorpstraat. De black angus hamburger met handgesneden frieten is beroemd tot ver buiten het dorp!

Ledenaanbieding

Minibreak Bloemendaal

Vanaf € 169,- p.p.

Verwen jezelf met een verblijf op Landgoed Duin & Kruidberg tijdens deze heerlijke minibreak. Maak een wandeling door de bossen en duinen richting Bloemendaal aan Zee of zoek de reuring op in een van de nabijgelegen steden. Boek nu dit arrangement van Pharos Reizen van ANWB.

Waar slaap je?

Je verblijft in het prachtige viersterrenhotel Landgoed Duin & Kruidberg, gelegen in de bossen van Santpoort Noord. Het centrum van Bloemendaal ligt op 5 km afstand. Landgoed Duin & Kruidberg heeft 75 hotelkamers, sauna, fitnessruimte, brasserie & loungebar DenK en het restaurant De Vrienden van Jacob met een Michelinster.

Meer informatie en boeken