Pieterpad deel 2

LAW 9-2

De route van het tweede deel van het Pieterpad neemt je mee langs houtrijke landschappen, over de heuvels in Montferland naar het dal van de Rijn.

Traject: Vorden - Maastricht
Afstand: 262 km

Het zuidelijke deel van het Pieterpad begint in Vorden. Vervolgens wandel je langs houtrijke landschappen met beken en hier en daar een boerderij. Laat je verrassen door de overgang van het heuvellandschap naar het dal van de Rijn.

Verderop gaat de route weer omhoog richting het Rijk van Nijmegen. Treed vanaf daar in de voetsporen van de bedevaartgangers en wandel langs de Maas naar het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De route eindigt op de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Middellang traject: Strabeek - Sint Pietersberg (15 km)

Het pittoreske dal van de Geul bij Valkenburg biedt een van de mooiste landschappen van Nederland. Door draaihekjes en stegels wandel je van de ene wei naar de andere waarna je naar Bemelen klimt. Het eindpunt van het Pieterpad nadert bij het bourgondische Maastricht aan de Maas. Het Pieterpad eindigt bij de Sint Pietersberg. Hier kun je de oorkonde van het Pieterpad verkrijgen en terugkijken op Nederlands mooiste en belangrijkste LAW.

Download hier de route.

Gastvrij Plus Punt onderweg:
Fletcher Hotel Valkenburg
Bosstraat 2
6301 HM Valkenburg

Chalet Tivoli
Plenkertstraat 63
6301 GL Valkenburg

Lang traject: Millingen a/d Rijn - Groesbeek (21 km)

Door de uitgestrekte Ooypolder wandel je door een prachtig gebied ten oosten van de stad Nijmegen. Het is een uitgestrekt landschap waar je constant de imponerende stuwwal in het zuiden ziet liggen. Even maak je een uitstapje naar Kranenburg in Duitsland tot je de stuwwal St. Jansberg bij Beek beklimt tot op de Duivelsberg. In het zicht van de Zeven Heuvelenweg wandel je over paadjes door weiland en bos tot in Groesbeek, inmiddels het grootste wijndorp van Nederland.

Download hier de route.

Gastvrij Plus Punt onderweg

De Gelderse Poort
Rijndijk 6
6566 CG Millingen a/d Rijn

Hotel Millings Centrum
Heerbaan 186
6566 EW Millingen a/d Rijn

Pannenkoeken Restaurant De Duivelsberg
Duivelsberg 1
6572 BE Berg en Dal

Misschien vind je dit ook leuk