Pieterpad deel 1

LAW 9-1

Het Pieterpad is het beroemdste wandelpad van Nederland. Wandel vanaf Groningen naar Drenthe tussen de beroemde heidevelden en hunnebedden door.

Traject: Pieterburen-Vorden
Afstand: 236 km

Deel 1 van het Pieterpad voert je mee over het noordelijke gedeelte van de bekendste langeafstandswandelroute van Nederland.

De route begint in Groningen. Hier loop je vanuit de Hondsrug richting het Drenths Plateau, waar je kunt genieten van alle hoogtepunten waar Drenthe om bekend staat. Vervolgens loopt de route naar de voormalige hoogvenen rond Coevorden en loop je daarna een stuk van de Overijsselse Vecht.

Het laatste stukje van het wandelpad neemt je mee door de bossen en over de heidevelden van de Sallandse Heuvelrug om vervolgens te eindigen bij de Graafschap. Hier kun je je route vervolgen op Pieterpad deel twee.

Middellang traject: Pieterburen - Winsum (12 km)

Het beroemde Pieterpad start in Pieterburen, ook wel bekend van de zeehondjes en het wadlopen. Je loopt hierna verder naar Eenrum, een dorpje waar hoog op de wierde de mooie kerk pronkt en waar smalle straatjes met kleine huisjes het dorpsgezicht bepalen. Loop verder naar Mensingeweer en Maarhuizen waar nog twee boerderijen en een kerkhof liggen tot je eindigt in Winssum, waar aan alles is te zien dat het vroeger een welgesteld dorp was. 

Download de route

Gastvrij Plus Punt onderweg

Café zaal Bulthuis
Hoofdstraat 4
9967 RJ Eenrum

Abraham's Mosterdmakerij en Restaurant
Molenstraat 5
9967 SL Eenrum

Lang traject: Zuidlaren - Rolde (17 km)

Het hart van de etappe wordt gevormd door Nationaal Landschap de Drentse Aa. Je wandelt van Zuidlaren via Schipborg naar Gasteren. Voordat je het eindpunt Rolde bereikt, loop je nog langs bijzondere grafheuvels, middeleeuwse karrensporen en tankgrachten uit WOII op het Ballooërveld.

Download de route

Gastvrij Plus Punt onderweg

Eetcafé Witte Huis
Schipborgerweg 7
9483 PH Zeegse

Fletcher Hotel-Restaurant De Zeegser Duinen
Schipborgerweg 8
9483 TL Zeegse

Misschien vind je dit ook leuk

De mooiste bossen van Nederland
Nationale Parken

Extra tip

Zuinig op je spullen? Je kunt waardevolle vrijetijdsuitrusting verzekeren tegen diefstal en verlies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (wandel)schoenen, navigatie, kano's, camera's, etc.

Alles over de Recreactiefverzekering